неділя, 21 березня 2010 15:59

"Аякс" по вуха заліз у фінансові борги

"Аякс" по вуха заліз у фінансові борги

Один з найбільш титулованих клубів Європи голландський "Аякс" цього сезону зазнав серйозні збитки, які складають близько 25-ти мільйонів євро.

За повідомленнями голландської преси, в основі такого скрутного становище лежать висока заробітна плата, низькі доходи і відсутність прибутку у зв"язку з неучастю "Аякса" в Лізі чемпіонів.

"Ми поки не дійшли до того, щоб продавати провідних футболістів", - завіряє фінансовий директор "Аякса" Джерон Слоп. Правда, гравці, які мають намір переукласти нові угоди з амстердамським клубом, навряд чи зможуть розраховувати на підвищення заробітної плати.

"Аякс" був заснований 18 березня 1900 року. Клуб, разом з "Фейєнордом" і ПСВ, входить в трійку найсильніших клубів країни, які впродовж багатьох років домінують в національному чемпіонаті.

"Аякс" є одним з чотирьох володарів так званого футбольного "Великого шолома" - переможців Кубка або Ліги чемпіонів, Кубка кубків і Кубка УЄФА. Також "Аякс" є однією з п"яти європейських команд, які заслужили право на постійне збереження у себе Кубка європейських чемпіонів, який клуб завойовував 3 рази поспіль в період з 1971 по 1973 рік.

З 26 травня 2009 року головним тренером "Аякса" є Мартін Йол.

За матеріалами Террикон, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Аякс" по вуха заліз у фінансові борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути