Ексклюзиви
понеділок, 26 квітня 2010 11:17

"Арбітр знаходився в хорошій позиції і розібрався в ситуації" - Дердо про вилучення Зозулі

"Арбітр знаходився в хорошій позиції і розібрався в ситуації" - Дердо про вилучення Зозулі

Заступник глави комітету професійного футболу ФФУ Віктор Дердо прокоментував ключовою епізод матчу "Карпати" - "Динамо" (1:0), коли в штрафній площі львів"ян впав Роман Зозуля, а також перший "гірчичник" молодого динамівця.

"Рішення арбітра по обох жовтим картками динамівцю мали право на життя. Перша ситуація - рухи ліктями, руками вгорі, які повинні присікатися. Сьогодні ФІФА ТА УЄФА акцентують на тому, щоб арбітри уважно ставилися до таких єдиноборств і застосовували дисциплінарні санкції, якщо у цих рухів занадто різкий або безрозсудний характер".

Відносно моменту з другої жовтою карткою, то на думку Віктора Дердо ініціатором зіткнення був не голкіпер "Карпат" Андрій Тлумак, а саме Зозуля.

"Руки Тлумака знаходилися на землі. А нападаючий рухом ноги вправо чіплявся за руку голкіпера ... В результаті сталося його падіння. При цьому мав місце не природний рух, а так звана "поза лука". При падінні руки у Зозулі були трохи зверху, ноги ззаду. Це симуляція. Арбітр знаходився в хорошій позиції, яка дозволила йому розібратися в ситуації, - на мій погляд, друга жовта обгрунтована", - вважає екс-глава комітету арбітрів ФФУ.

"Це - той момент, коли арбітру треба приймати рішення, - продовжує Дердо .-- Тому що, коли пропустити і показати, що фолу немає, напевно, інша команда стала б різко заперечувати, мовляв, порушення було. ФІФА і УЄФА сьогодні говорять, що симуляція шкодить іміджу ігри і губить футбол, тому повинна жорстко каратися".

На думку Віктора Дердо в Україні достатньо гравців, які застосовують ці прийоми. Але не завжди арбітри карають за це картками, на худий кінець - просто пропускають таке явище.

За матеріалами Сегодня Спорт

Зараз ви читаєте новину «"Арбітр знаходився в хорошій позиції і розібрався в ситуації" - Дердо про вилучення Зозулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути