пʼятниця, 18 квітня 2008 15:45

"Якщо натуралізувати всіх легіонерів, то і своїм футболістам може не знайтися місця в збірній"

Форвард "Ліверпуля" Андрій Воронін в своєму недавньому інтерв"ю розповів про деякі аспекти свого життя в Англії, наслідки недавньої травми і майбутнє протистоянні з "Челсі".

- Андрій, як на вас реагують в магазинах - напевно знаходяться немало охочих сфотографуватися, взяти автограф? Не важко даються вам виходи в народ?
- Якщо в магазини не ходити, то можна з голоду померти. Так, люди звертають увагу. Але я завжди знаходжу можливість дати автографи всім охочим.

- Які автографи найбільше запам"яталися?
- Були випадки, коли просили розписатися на 20-50-фунтових купюрах.

- Ваші почуття після забитого м"яча у ворота "Блекберна"?
- Можна сказати, що я цим голом сам себе психологічно підтримав. Адже я три місяці пропустив через травму, яка, до речі, ще трохи дає про себе знати. Тренер випустив мене на останніх хвилинах в двох поєдинках з "Арсеналом", нарешті, в третьому, проти "Блекберна", вдалося забити. До кінця сезону у "Ліверпуля" залишилася серія важливих матчів. Сподіваюся, я зможу допомогти в них своїй команді.

- Ви сказали, що травма все ще позначається на вашій грі. Як це виявляється?
- Наприклад, коли я неправильно ставлю ногу, відчувається біль в гомілкостопі. Зокрема, коли я забивав "Блекберну", неправильно виставив ногу і відчув чергову порцію больових відчуттів. Травма неприємна. Втім, лікарі мене попереджали, що якийсь час доведеться потерпіти. Зараз перед кожним тренуванням я розробляю ногу на тренажері. Незабаром, сподіваюся, дискомфорт пройде.

- Мабуть, якби в матчі з "Блекберном" ви виставили ногу правильно, то і не забили б.
- Знаєте, на перших порах після травми взагалі був присутній якийсь страх грати пошкодженою ногою. Але це вже позаду.

- Матч збірної України проти Сербії ви почали в стартовому складі. Відчуваєте себе фізично готовим з перших хвилин вийти у футболці "Ліверпуля"?
- Це був мій перший матч після травми, і я зіграв, якщо не зраджує пам"ять, 76 хвилин. Думаю, хвилин 80 зміг би зіграти і за "Ліверпуль". Принаймні, за той час, який би мені довірили, виклався б на всі сто.

- Рафаель Бенітес як відзначив ваш гол "Блекберну"?
- Він подякував всій команді. А на голах не зупинявся. Немає часу. Потрібно думати про наступний матч.

- А в той час, коли ви через травму були поза грою, з наставником спілкувалися?
- Бенітес регулярно питав, як моє самопочуття, коли зможу грати. Таке ставлення тренера, звичайно, не могло не надихати.

- Не виключено, найближчим часом "Ліверу" доведеться зіграти матч, що складається зі всіх 120 хвилин, - в рамках 1/2 фіналу Ліги чемпіонів з "Челсі". Чого чекаєте від цього протистояння?
- Чекаю, що "Ліверпуль" поїде до Москви на фінал. Цього сезону ми двічі зіграли з "Челсі" внічию в Прем"єр-лізі, в Кубку ліги вони нас обіграли. Хотілося б взяти реванш. Тим паче, що в півфінальній стадії Ліги чемпіонів у "Ліверпуля" дуже вдалий досвід протистоянь з "Челсі": у 2005 і 2007 роках за сумою двох матчів моя команда виявлялася сильнішою.

- Можна сказати, що це будуть найважливіші матчі у вашій клубній кар"єрі?
- Безумовно. Лігу чемпіонів я вважаю другим за значущістю турніром після чемпіонату світу. Багато моїх одноклубників раніше не тільки грали у фіналі Ліги чемпіонів, але і вигравали його. Проте у них зовсім не менше бажання здобути трофей цього разу, ніж у мене, хто вперше отримав таку можливість.

- Вже встигли укласти парі з Андрієм Шевченком, чия команда виявиться успішнішою?
- Ми не укладали парі, хоча, безумовно, обговорювали майбутній півфінал Ліги чемпіонів. Зійшлися на тому, що принаймні один з нас точно буде у фіналі турніру.

- Британська преса повідомляла, що якщо у фінал Ліги чемпіонів проб"ються дві англійські команди, то Прем"єр-ліга може звернутися до УЄФА з проханням перенести вирішальний поєдинок турніру до Лондона, на "Уемблі". Як ви до цього ставитеся?
- Для будь-якого гравця було б честю зіграти фінал Ліги чемпіонів на "Уемблі". Але Москва ретельно готується до вирішального матчу нинішнього розіграшу і, на мій погляд, проведе його нітрохи не гірше, ніж якби матч проходив в Лондоні.

- Ви б хотіли, щоб ваше внутрішньоанглійське протистояння з Андрієм Шевченком продовжилося в наступному сезоні? Я до того, що зараз багато говорять про те, що Шевченко повернеться до "Мілана".
- Вирішувати Андрію. На мій погляд, перехід до "Мілана" не був би для нього кроком назад. А раз вже "Мілан" його запрошує, то робить це не просто так. Де, як не в цій команді, знають про сильні якості Шевченка.

- В Україні зараз обговорюється тема можливої натуралізації сербського гравця "Металіста" Марко Девіча, який виявив бажання грати за українську збірну. Як ви ставитеся до подібного явища?
- Не сказав би, що позитивно. З тої простої причини, що я, українець, ніколи б не захотів грати за збірну іншої країни. Думаю, в нашій країні достатньо талановитих гравців, з яких можна комплектувати національну команду. А якщо натуралізувати всіх незаграних за інші збірні легіонерів, тих же бразильців, то так і своїм футболістам може не знайтися місця в збірній.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «"Якщо натуралізувати всіх легіонерів, то і своїм футболістам може не знайтися місця в збірній"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути