четвер, 03 лютого 2011 12:36

"Як мінімум, здивований словами Степаненка" - Калитвинцев

"Як мінімум, здивований словами Степаненка" - Калитвинцев

Інтерв'ю півзахисника "Шахтаря" Тараса Степаненка (21 рік), який потрапив до списку гравців збірної на майбутній турнір на Кіпрі (з 7 по 10 лютого), викликав справжній переполох у тренерському штабі нашої національної команди.

"Справа в тому, що я тільки залікував травму, пропустив вісім днів тренувального процесу, тому буду писати листа до Федерації з проханням не брати участь в найближчому зборі національної команди, - пояснив прес-службі "Шахтаря" молодий футболіст. - Немає сенсу їхати в збірну , щоб відіграти там 10-15 хвилин.

Все-таки краще залишитися в розташуванні команди і як слід потренуватися. Але, як би там не було, це не мені вирішувати. Моя справа - грати і тренуватися. А лікарі і тренери розберуться між собою самі".

Слова Степаненка швидко долетіли і до Юрія Калитвинцева, який, між іншим, теж перебуває в Іспанії і в ці дні відвідує ігри "Карпат" і "Шахтаря" на турнірі Copa del Sol. Він разом зі своїм помічником Геннадієм Литовченком бачив збірників "Шахтаря", вітався з ними, але про рішення Степаненка дізнався з інтернету.

У зв'язку з цим Калитвинцев поки не знає, від кого саме виходила ініціатива неприбуття гравця на Кіпр - від самого Степаненка, тренера "гірників" Мірчі Луческу або клубних лікарів "Шахтаря". Щоб розібратися в ситуації, головний тренер збирається особисто переговорити з футболістом в Іспанії:

"Поки що ніяких офіційних листів від Степаненка у ФФУ немає, - розповів Юрій Калитвинцев. - Але я як мінімум здивований цими словами, оскільки ми бачили, що Степаненко грав в останній контрольній грі "Шахтаря" і виглядав цілком пристойно.

Але я ще сам не знаю, хто скільки хвилин зіграє на турнірі на Кіпрі, а Тарас вже сказав, що немає сенсу їхати в збірну заради 10-15 хвилин. Для нас головне не те, хто скільки зіграє, а зібратися разом, побачити один одного, відчути атмосферу збірної.

Повторюся, офіційних рішень від "Шахтаря" немає, але я все одно до повернення до Києва збираюся особисто зустрітися з гравцем і переговорити з ним на цю тему".

Що ж стосується головної мети свого візиту до Іспанії, то тренер залишився дуже задоволений кандидатами: "Ми подивилися тут всі ігри "Карпат" і "Шахтаря". Можу сказати, що всі кандидати виглядають дуже навіть непогано і вже набрали певний рівень форми".

За матеріалами Блик

Зараз ви читаєте новину «"Як мінімум, здивований словами Степаненка" - Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути