вівторок, 15 червня 2010 10:29

"Я їздив до УЄФА і давав свідчення щодо матчу" - Іщенко

"Я їздив до УЄФА і давав свідчення щодо матчу" - Іщенко

Український футбольний арбітр Ігор Іщенко прокоментував чутки про нібито отримання ним хабара за забезпечення необхідного букмекерам результату матчу молодіжних збірних Німеччини і Сан-Марино.

Нагадаємо, днями німецький журнал Spiegel опублікував інформацію про те, що 43-річний арбітр ФІФА, киянин Ігор Іщенко, який обслуговував поєдинок молодіжних збірних Сан-Марино та Німеччини, підозрюється в отриманні хабара і впливі на результат зустрічі. Відбіркова гра молодіжного чемпіонату Європи (U-21), що відбулася 17 листопада 2009, завершилася з рахунком 11:0 на користь німців. Якщо вірити виданню, український суддя саме й повинен був забезпечити перемогу Бундестіму з різницею в шість, сім або більше м'ячів, за що нібито отримав 50 тисяч євро.

"1 грудня минулого року я дійсно їздив до УЄФА і давав свідчення щодо цього матчу, - розповів сам Іщенко. - Наступного дня заявив те ж саме німецькій поліції в аеропорту Франкфурта, через який добирався додому. Після цього ніяких питань до мене не виникало. Ну а що стосується самої гри, то не помітив нічого, крім великого бажання німців забити якомога більше."

"Я вірю Ігорю, - заявив голова Комітету арбітрів ФФУ Вадим Шевченко. - А як вирішать ті служби, які підняли весь цей галас, мені важко припустити. У будь-якому разі, поки це все знаходиться на рівні чуток, я не хочу нічого обговорювати. Після ігри претензій до арбітра ні в кого не було, оцінку за матч він отримав високу. А тепер хтось когось намагається вивести на чисту воду. Спочатку Орєхов, тепер Іщенко - не розумію, кому це все потрібно".

Нагадаємо, що навесні у зв'язку з аналогічними підозрами від суддівства усунений інший представник України - Олег Орєхов.

За матеріалами Сегодня Спорт, СЭ

Зараз ви читаєте новину «"Я їздив до УЄФА і давав свідчення щодо матчу" - Іщенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути