Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2008 13:46

Путіна в "Канікулах президента" зіграє Ягудін

Путіна в "Канікулах президента" зіграє Ягудін

Спектакль "Канікули президента", де в головному героєві легко вгадуються риси Путіна, поставлять на сцені Театру Сатири. Президента в різних складах зіграють фігурист Олексій Ягудін і віджей MTV Олександр Анатольєвіч.

"Канікули президента" - віршована п"єса нелегкої долі. Написана більше року тому омськими авторами Ігорем Косіциним і Тетяною Чортовою, в рідному місті вона нікого не зацікавила, а може, її просто побоялися ставити. Зате "Канікули президента" наважилися поставити на сцені Приморського крайового драматичного театру молоді у Владивостоку. Головну роль повинен був зіграти 23-річний Роман Григорьєв.

Зібратися зібралися, тільки ось прем"єра так і не відбулася. Автори свою п"єсу передали до Москви, де їм запропонували більший гонорар. Пройшло декілька місяців - ніяких новин про постановку не було. Здавалося, про "Канікули президента" просто забули.

І ось нова сенсація: прем"єра спектаклю відбудеться в липні. І зовсім не у Владивостоці. Побачити його можна буде на сцені Театру Сатири. Постановкою зайнялася режисер Театру імені Станіславського і Немировича-Данченка Ірина Личагіна.

Про виконавців головних ролей ходили різні чутки. Говорили, що президента (саме так позначений головний герой п"єси) зіграє Олександр Самойленко ("Нічний дозор"), а письменника - Оскар Кучера ("Вулиці розбитих ліхтарів"). Проте дійсність перевершила всі очікування. Головну роль в різних складах зіграють фігурист Олексій Ягудін і ведучий Олександр Анатольєвіч. Але якщо для першого "Канікули президента" - дебют на театральній сцені, то Олександр Анатольєвіч вже грав у спектаклі "Фрейд і його дерев"яні солдатики" Театру Луни. Крім того, в спектаклі задіяні Микита Джигурда, Зоя Кайдановська, Ганна Невська і Володимир Виноградов.

Додзвонитися до Олександра Анатольєвіча і Олексія Ягудіна неможливо. Останній так і зовсім, не зважаючи на репетиції, які почалися, знаходиться не в Росії. Та і решта акторів на питання відповідає неохоче. Ганна Невська зізналася, що ще не знає, затверджена вона чи ні. Режисер Ірина Личагіна більш оптимістична, вона якраз зізналася, що Ганна гратиме в спектаклі. Микиті Джигурді віддали роль 80-річного поета-самородка - дідуся Полісадова, "з тих, що були". "Це буде альтер его 80-річного Джигурди, який впав у легкий маразм, - розповідає актор. - Коли мені показали п"єсу, я відразу зрозумів, що можу зробити цю роль яскравою: вахтангівська школа все-таки, я люблю характерні ролі".

Тетяна Чортова і Ігор Косіцин написали п"єсу мало того що у віршах, так ще і з реальними цитатами з висловів Володимира Путіна. І хоча ім"я президента ніде не назване, хто саме є головним героєм (а він і на гірських лижах катається, і німецьку мову знає), сумнівів не викликає. Отже, письменник-дисидент Андрій Іванович летить разом з президентом. Їх вертоліт терпить аварію, а президент і письменник знаходять притулок у тайговому селі, де зустрічаються з місцевими жителями, паряться в лазні, співають пісні і розмовляють про долі Росії.

Загалом, з цього може вийти відмінний фарс, якщо підійти до історії з належною іронією. Втім, режисер Ірина Личагіна сповнена оптимізму: "Ми хочемо зробити п"єсу дуже юморною", - зізналася вона "Праці".

Після прем"єри в столиці "Канікули президента" відправляться по Росії. Про те, чи прийдуть діючий президент Росії Дмитро Медведєв та колишній президент Володимир Путін на прем"єру, поки що, звичайно, не відомо.

"Труд"

Зараз ви читаєте новину «Путіна в "Канікулах президента" зіграє Ягудін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути