субота, 10 вересня 2016 14:34

Проти "Шахтаря" динамівці краще грають без Рауля

Проти "Шахтаря" динамівці краще грають без Рауля

Багато хто тривожно сприйняв припинення роботи у "Динамо" іспанського асистента тренера Рауля Ріанчо. Казали — що тепер буде? Як там впорається Сергій Ребров? Поки що маємо результат — після 0:2, 0:3, 0:3 з "Шахтарем" за чаcів Рауля, маємо два рази по 1:1 бtз нього.

Гра у Харкові підтвердила, що футболісти "Динамо" потроху відходять від дворічного "іспанського наркозу", під яким українська команда вперто намагалася грати у стилі іспанських команд. Із цього нічого прогнозовано не вийшло — аби грати "по-іспанськи", у основному складі "Динамо" мало би бути згідно до ліміту семеро іспанців. Тому що у наших хлопців, у хорошому сенсі цього слова, просто ноги по-іншому ростуть.

Отож, перед грою із "Шахтарем" Сергій Ребров вільно чи не вільно відійшов на певний час від "іспанської" гри. Насамперед зробив нормальний лівий фланг - замість непереконливого Антунеса вийшов думаючий Макаренко, а замість Гонсалеса, який так і не "адаптувався", вийшов Гусєв. Плюс відповідальність за результат змусила Реброва забути про "травму" Хачеріді і поставити свого найкращого захисника у склад. На жаль, альтернативи Мораесу у нападі нині немає. А Мораес, як і Морозюк, є дуже хорошими гравцями рівня донецького "Металурга". Дарма очікувати від них гри вищого рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" і "Динамо" зіграли внічию у Харкові

"Гальмувати" гру безглуздим катанням мяча динамівці проти "Шахтаря" не стали. Ми нарешті побачили у виконання команди справжній футбол із швидким переходом до атаки, із фланговими проривами, із забіганнями у вільні зони. Проблеми були із зіграністю Віди та Хачеріді. І взагалі лінія захисту у такому вигляді грала уперше. А якби так одразу? А якби не "виховували" Хачеріді, не покладатися на Антунеса, який як був непорозумінням, так і залишився? І при цьому всьому кияни пропустили лише один м'яч!

Чи можна було виграти? Звісно, що так. У Реброва були варіанти — або "добивати" суперника після забитого м'яча, або "сушити" гру. Можна зрозуміти тренера — дуже хотілося зберегти результат. Тому у другій половині гри "Динамо" знову почало діяти під "іспанським наркозом", намагаючись катати м'яч на своїй половині. Із надмотивованими "шахтарями" це було би вироком. Якби не самовідданість у захисті, якби не помилки арбітра на користь гостей, динамівці навряд чи б вистояли. Допомогла також "майстерність" Бернарда та Коваленка, які ще раз довели, що жоден "піар" не замінить класу гри у футбол, якого вони не мають.

Фактично ми побачили у Харкові матч Україна — Бразилія. Поки українці, які визначають гру "Динамо", грали у динамівський футбол, гості мали перевагу. Коли ж спробували повернутися до футболу "іспанського", ледь унесли ноги від донецьких, а точніше давно вже київських - за місцем проживання та тренувань - бразильців.

Хочеться сподіватися, що "іспанський наркоз" найближчим часом остаточно вивітриться із гри "Динамо", а молоді хлопці, які вже втомилися обігрувати "Шахтар" у першості дублерів, отримають місце на полі, як колись Хачеріді, Ярмоленко та Гармаш. І тоді все у "Динамо" буде добре.

Зараз ви читаєте новину «Проти "Шахтаря" динамівці краще грають без Рауля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути