вівторок, 06 квітня 2010 14:38

Проблемне Євро-2012 може перешкодити Платіні знову стати президентом

Проблемне Євро-2012 може перешкодити Платіні знову стати президентом

Президент УЄФА Мішель Платіні напередодні візиту на Україну вперше різко розкритикував Україну за погану підготовку до проведення футбольного чемпіонату Європи.

За кілька днів до інспекції українських міст-господарів Євро-2012 Мішель Платіні на прес-конференції в Брюсселі висловив невдоволення темпами підготовки ключових об"єктів турніру. Зокрема, він серйозно стурбований ситуацією з будівництвом стадіону "Олімпійський" в українській столиці.

"Якщо арену в Києві не побудують вчасно, матчі там проводитися не будуть. А якщо на Євро не буде Києва, не буде й України", - жорстко заявив президент УЄФА.

Преса зв"язала критику Мішеля Платіні на адресу України з тим, що в березні майбутнього року на черговому конгресі союзу він має намір виставити свою кандидатуру для переобрання на новий чотирирічний термін. Проблеми, пов"язані з підготовкою найголовнішого футбольного турніру Європи, можуть не кращим чином вплинути на його кар"єру.

Проте запасного варіанту, так званого плану "Б" - якою країною можна замінити Україну, в УЄФА немає. Чутки про те, що однією з господинь Євро-2012 разом з Польщею претендує стати Німеччина, Мішель Платіні спростував.

Що ж стосується кількості міст, що приймають чемпіонат на Україні, то в комітеті УЄФА схиляються до схеми "4+2", згідно з якою турнір повинен відбутися в двох українських містах та в чотирьох польських.

"Але поки ми довіряємо Україні і сподіваємося на її чотири стадіони", - підкреслив голова УЄФА.

Платіні проведе на Україні два дні - 7 і 8 квітня. На цей раз його візит передбачає поїздки в Донецьк, Харків і Львів. Ці ж міста спеціально перед приїздом Платіні проінспектував віце-прем"єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков.

На думку Колеснікова, головні проблеми Донецька - аеропорт та готелі, Харкова - дороги. У Львові ж остаточно зірвано графіки будівництва стадіону та ремонт аеропорту. У зв"язку з цим в Кабміні вирішили замінити генпідрядників цих об"єктів.

"Ми домовилися з попереднім підрядником, що вони зможуть виконувати певні субпідрядні роботи. В якості нового підрядника буде цілий консорціум - українські, можливо, хорватські та македонські компанії", - повідомив Колесніков. Що стосується аеропорту, то замість "Азовінтексу" генпідрядником може стати компанія "Альтком", яка здійснює такі ж будівельні роботи в донецькому аеропорту.

У Києві будівництво НСК "Олімпійський" відстає від графіка на кілька місяців. Крім того, є технічні проблеми. Зокрема, через прорахунок в проектуванні нижні трибуни можуть бути закриті рекламними щитами, що не дозволить уболівальникам спостерігати за грою.

З середини квітня на кожному з об"єктів Євро-2012 будуть працювати іноземні інженери, які делеговані Кабміном для моніторингу за всіма етапами робіт. А президент Янукович зажадав поліпшити стан українських автошляхів, щоб з заходу на схід країни можна було дістатися за 13-14 годин.

За матеріалами euro-football.ru

Зараз ви читаєте новину «Проблемне Євро-2012 може перешкодити Платіні знову стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути