субота, 03 квітня 2010 13:57

Євро-2012. На стадіоні у Варшаві забетоновано основу поля і продовжується монтаж трибун

Євро-2012. На стадіоні у Варшаві забетоновано основу поля і продовжується монтаж трибун

На Національному стадіоні столиці Польщі, де буде починатися фінальна частина Євро-2012, сьогодні завершили бетонування основи майбутнього футбольного поля. У 2011 році на неї покладуть трав"яний газон спортивної арени. Про це сьогодні заявив у Варшаві керівник будівництва головної арени РП до ЧЄ-2012 Кшиштоф Овчарчік.

"Цієї ночі ми завершили бетонування площадки футбольного поля. Вона має 60 см товщини. Пізніше на ній інсталюємо дренажну систему, систему підігріву, а згодом покладемо траву. Це означає, що вболівальники, які будуть сидіти на найнижчих трибунах, будуть знаходитися на рівні півметра вище футбольного поля ", - пояснив К. Овчарчік.

Керівник будівництва також поінформував, що на стадіоні триває монтаж трибун. "Робота здійснюється в хорошому темпі, а після Великодніх свят плануємо збільшити обсяг робіт. Ми встановимо другий великий кран вантажопідйомністю 500 тон, який зможе піднімати готові конструкції трибун, деякі вагою до 30 тонн, на найвищі рівні", - відзначив він.

У той же час К. Овчарчік визнав, що через довгої зими і сильних морозів є певні затримки в будівництві стадіону. З цього приводу він підкреслив, що для надолуження згаяного, після свят на будмайданчику 1,5 тис. робочих будуть працювати, можливо, цілодобово. "Погода сприяє нам, тому будемо намагатися дотримуватися всіх визначених термінів. Якби нас сьогодні інспектували експерти УЄФА, то вони б залишилися задоволені", - запевнив він.

Національний стадіон у Варшаві повинен бути побудований до травня 2011 року. Кілька днів тому ухвалено рішення, що офіційне відкриття 55-тисячної спортивної арени відбудуться 6 вересня цього ж року матчем національних збірних Польщі та Німеччини.

За матеріалами ukrinform.ua

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. На стадіоні у Варшаві забетоновано основу поля і продовжується монтаж трибун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути