Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 19:43

Про що домовилися уряд Польщі, ФІФА та УЄФА

Про що домовилися уряд Польщі, ФІФА та УЄФА

Уряд Польщі, ФІФА та УЄФА створять комітет для перевиборів президента Федерації футболу Республіки Польща.

У понеділок вони досягнули згоди щодо шляхів виходу із конфліктної ситуації у польському футболі, інформує УНІАН.

Сторони, зокрема, домовились створити Незалежний виборчий комітет (Independent Electoral Committee) для підготовки та проведення перевиборів президента Федерації футболу Польщі (ФФП), повідомляється на сайті ФІФА.

У штаб-квартирі ФІФА зазначили, що отримали повідомлення від Міністерства спорту РП та ФФП, сторін конфлікту, щодо суті справи близько опівдні - до закінчення визначеного терміну. Польський уряд підтвердив готовність до врегулювання суперечки на принципах ФІФА щодо невтручання влади у діяльність національної футбольної асоціації.

Таким чином розпочато реалізацію "дорожньої карти", узгодженої раніше ФІФА, УЄФА та урядом Польщі щодо перевиборів керівництва ФФП. Завдяки Незалежному виборчому комітету, як сподіваються всі його учасники, вибори пройдуть чесно та прозоро, і жодна зі сторін не поставить під сумнів їхні результати. Тим самим конфлікт буде вичерпано з урахуванням інтересів усіх сторін.

Крім цього, Міністерство спорту Польщі заявило про готовність відразу ж після початку роботи виборчого органу, не пізніше ніж у вівторок вранці, звернутися до Польського національного олімпійського комітету з проханням відкликати тимчасового адміністратора ФФП.

Таким чином ФІФА відзначає позитивні зрушення у врегулюванні конфлікту у польському футболі, але має намір продовжувати моніторинг ситуації. ФІФА також підтверджує право футбольної збірної РП продовжити участь у відбіркових матчах Чемпіонату світу-2010 і провести матчі зі збірними Чехії та Словаччини 11 і 15 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Про що домовилися уряд Польщі, ФІФА та УЄФА ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути