Ексклюзиви
субота, 03 листопада 2018 13:33

Президенту ФІФА висунули серйозні звинувачення

Президенту ФІФА висунули серйозні звинувачення
Інфантіно звинуватили в допомозі "ПСЖ" і "Ман Сіті". Фото: Footboom.com

Президент ФІФА Джанні Інфантіно, коли обіймав посаду генерального секретаря УЄФА, допоміг уникнути покарань "Манчестер Сіті" і "ПСЖ".

Згідно з розслідуванням Football Leaks, обидва клуби, власниками яких є одні з найбагатших людей Близького Сходу, мали серйозний дефіцит в бюджеті в період з 2011 по 2013 рік, за що їм загрожувало покарання за порушення правил фінансового фейр-плей аж до виключення з Ліги чемпіонів.

"ПСЖ" за умовами спонсорського контракту з Міністерством туризму Катару з 2011 по 2013 рік отримував 215 млн євро в рік, а експерти, найняті УЄФА, оцінили реальну ринкову вартість контракту за все в 2,8 мільйона євро.

Що стосується "Сіті", то реальні збитки клубу склали 233 мільйони євро за період з 2011 по 2013 рік, що в 5 разів більше допустимого ФФП ліміту в 45 мільйонів. Інфантіно був у курсі порушень з боку обох клубів.

У документах, наявних в розташуванні Football Leaks, стверджується, що Інфантіно в цьому розслідуванні боровся за інтереси клубів, незважаючи на свою посаду.

Інфантіно кілька разів таємно зустрічався з керівниками обох клубів, обговорював з ними конфіденційні деталі і пропонував компроміси, які пропонувати не мав права.

У травні 2014 року обидва клубу досягли угоди з УЄФА, яке практично не зробило на них негативного ефекту.

З урахуванням наших рішучих реформ у ФІФА мені завжди було очевидно, що я зіткнуся з сильним опором

Інфантіно прокоментував звинувачення з боку преси в незаконних діях на посаді генерального секретаря УЄФА:

"Щоб зробити щось краще, завжди складно змінюватися, рухатися вперед і об'єднувати людей. З урахуванням наших рішучих реформ у ФІФА мені завжди було очевидно, що я зіткнуся з сильним опором. Особливо з боку тих, хто не може безсоромно отримувати прибуток від системи, частиною якої вони були. Ось чому я був обраний і зосереджений зараз тільки на одному - на поліпшенні і розвитку футболу в усьому світі.

І сьогодні я більше ніж будь-коли відданий справі та сповнений рішучості і далі виконувати це завдання", - передає слова Інфантіно офіційний сайт ФІФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний Кубок світу розширять до 48 команд

Керівник слідчого комітету фінансового фейр-плей Брайан Куінн, який займався розслідуванням відносно обох клубів незалежно від керівників УЄФА, відразу після скандалу в 2014 році залишив свою посаду.

Зараз ви читаєте новину «Президенту ФІФА висунули серйозні звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути