неділя, 30 вересня 2018 20:11

Президент "Ліона" зробив з середняка один з найбагатших клубів Європи

У найближчий вівторок донецький "Шахтар" зіграє матч Ліги чемпіонів проти "Ліона". І фаворитом цього протистояння, відверто кажучи, будуть не "гірники". "Ліон" і так вважався одним з фаворитів на вихід з групи, а після сенсаційної перемоги над "Манчестер Сіті" їх навіть почали називати фаворитами в боротьбі за перше місце. Однак це зараз, "Ліон" поважають на європейській арені. Раніше це був просто клуб-середняк першої ліги Франції. Вевести команди на абсолютно новий рівень зміг Жан-Мішель Ола - один з найуспішніших президентів футбольних клубів.

  Жан-Мішель Ола зроби з "Ліона" один з найприбутковіших клубів Європи
Жан-Мішель Ола зроби з "Ліона" один з найприбутковіших клубів Європи

Жан-Мішель Ола став президентом "Ліона" в 1987 році. Французький бізнесмен, взяв клуб під своє крило та поставив амбітну мету. Він хотів, щоб "Ліон" розвивався та став справжньою силою в Європі. Для втілення мети був розроблений спеціальнгий план "ОЛ — Європа". Першим пунктом плану було повернення в елітний дивізіон чемпонату Франції протягом чотирьох років. Після позбавлення клубу від боргів, новий власник повністю змінив структуру клубу, він почав керувати ним, як компанією з великим потенціалом.

Це була більш ніж скромна команда, яку викупив місцевий бізнесмен і перетворив на чудовий проект з доходами і результатом. І з ефективно працюючим трансферним комітетом, де менеджер не має останнього слова і всі трансфери робляться з метою подальшого перепродажу за більшу ціну.

  Жан-Мішель Ола зроби з "Ліона" один з найприбутковіших клубів Європи
Жан-Мішель Ола зроби з "Ліона" один з найприбутковіших клубів Європи

Під керівництвом Ола "Ліон" виграв свій перший чемпіонат в Лізі 1 в 2002 році, після цього клуб ще шість разів поспіль ставав чемпіоном країни, що є рекордом для Франції. "Ліон" виграв по одному разу Кубок Франції і Кубок Ліги, а також рекордні шість суперкубків. При президентстві Ола клуб з'являвся в Лізі чемпіонів УЄФА одинадцять разів, а в сезоні 2009/10, "Ліон" вийшов в півфінал.

Виручка від продажу футболістів за останні п'ять років перевалила за 250 мільйонів євро. Клуб в даний час працює на європейській фондовій біржі під ім'ям OL Groupe.

Журнал Forbes поставив "Ліон" на 13-е місце в списку найбільш цінних футбольних клубів в світі. Журнал оцінив вартість клубу $ 408 млн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке місце займе "Шахтар" в Лізі чемпіонів - результати опитування

Матч "Ліон" - "Шахтар" відбудеться у вівторок 2 жовтня. Початок поєдинку о 22:00.

Зараз ви читаєте новину «Президент "Ліона" зробив з середняка один з найбагатших клубів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути