Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2009 11:41

Президент Болівії збирається націоналізувати футбол

Президент Болівії збирається націоналізувати футбол

Президент Болівії Ево Моралес запропонував націоналізувати футбол у цій південноамериканській країні після того, як болівійська збірна програла Еквадору і не стала учасником чемпіонату світу-2010 від Південної Америки, повідомили в суботу місцеві ЗМІ.

В середу збірна Еквадору перемогла болівійців у високогірному Ла-Пасі з рахунком 3:1. На думку болівійського президента, за погані результати гри слід звинувачувати не гравців, а керівників збірної.

"Зараз це приватна, автономна організація. Нею керують представники спорту, проте результатів немає", - відзначив Моралес.

Він додав, що "футбол носить автономний характер, але його слід націоналізувати, щоб (Болівія) була представлена гідно".

При цьому, відповідно до норм, встановлених Міжнародною федерацією футбольних асоціацій, державам забороняється втручатися в справи національних футбольних асоціацій.

За роки правління Моралеса в країні було проведено обширну націоналізацію різних галузей промисловості. Під контроль держави повністю перейшло видобування, переробка і транспортування нафти й газу, експорт яких приносить значні прибутки.

Востаннє Болівія брала участь у чемпіонаті світу з футболу в 1994 році.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Президент Болівії збирається націоналізувати футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути