Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2008 17:30

Преса радить англійським фанам для налагодження контактів випивати з москвичами

Британська преса навчає вболівальників "Манчестер Юнайтед" і "Челсі", які вирушають до Москви на фінальний матч Ліги чемпіонів, різним способам налагодити контакт з російськими фанатами. Як надійний спосіб подружитися з ними називається спільне розпивання алкогольних напоїв.

"Заробіть собі додаткові очки в очах місцевого населення, виголосивши тост "Za vashe zdorovye" і цокнувшись стопками з горілкою на зразок, відомий як kamushki. Це коли перш ніж цокнутися, закривають стопки, щоб вийшов порівняно гучний звук", - пише автор "Хуліганського путівника по Москві" Ден Річардсон в спеціальній статті для газети "Дейлі телеграф".

"Поводьтеся доброзичливо (як жест доброї волі ви можете приколоти до своєї футболки значок з російським триколором), і більшість москвичів відповідатимуть вам взаємністю", - продовжує радити експерт.

Річардсон також рекомендує своїм співвітчизникам не провокувати співробітників московського ОМОНа і російських хуліганів.

"Пияцтво і галас небагатьох змусять в Москві з осудом підняти брови, проте межі все-таки є - вандалізм, непристойні жести або, наприклад, спалювання прапора", - розповідає він.

Автор відомого путівника також ділиться з британськими фанатами своїм досвідом щодо різних закладів в російській столиці. Серед кращих московських барів він називає "Градус", "Кружку", "Колбасофф", "Тему", а також англійські паби Molly Gwynn"s і William Bass.

Столик на 21 травня, коли в Москві пройде фінальний матч Ліги чемпіонів, він рекомендує резервувати заздалегідь. "Якщо ваше ім"я буде в списку гостей, у вас буде можливість прослизнути мимо охоронців, тоді як решту охочих ті розвертатимуть", - пояснює Річардсон.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Преса радить англійським фанам для налагодження контактів випивати з москвичами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути