понеділок, 28 вересня 2009 09:21

Прем"єр-ліга України. Результати матчів 8-го туру

Прем"єр-ліга України. Результати матчів 8-го туру

Восьмий тур Прем"єр-ліги розтягнувся на три дні.

Перша гра відбулася у п"ятницю. Напередодні виїзного матчу Ліги чемпіонів проти "Барселони" київське "Динамо" здобуло легку перемогу, обігравши на класі луганську "Зорю". До перерви Артем Мілевський реалізував 11-метровий, призначений за фол проти Олега Гусєва, а в другій половині Тіберіу Гіоане боковими "ножицями" замкнув подачу з правого флангу від Романа Єрьоменка.

У суботу відбулося три матчі.

"Дніпро" здобув чергову перемогу. Цього разу жертвою підопічних Володимира Безсонова стало "Закарпаття", що намагається втекти подалі від зони вильоту. Головним героєм зустрічі, що проходила на стадіоні "Авангард", став форвард збірної України Володимир Гоменюк. Незадовго до перерви він використав помилку захисника, який пропустив м"яч під ногою, і пробив повз голкіпера. А на 60-й хвилині відгукнувся на вивірену подачу Максима Калініченка, позбавивши господарів будь-яких надій на порятунок - 2:0.

Помітно поліпшили своє положення обидва "Металурги". Донецький за рахунок точного удару Генріха Мхітаряна здолав на виїзді безнадійного аутсайдера "Кривбас", для якого це вже сьома поразка у восьми турах.

А запорізький не без зусиль дотиснув київський "Арсенал", причому 17-річний нападаючий господарів Артур Каськов забив переможний гол уже в компенсований арбітром час. Навіть наставник гостей Олександр Заваров визнав результат закономірним. "Вітаю "Металург" з перемогою, причому з заслуженою, - сказав Заваров. - Запоріжці домінували протягом всього матчу".

У неділю відбулося чотири матчі. У трьох зустрічах зафіксовані нічиї.

У Сімферополі без голів залишили поле "Таврія" і "Металіст", а в Маріуполі "нулі" розписали "Іллічівець" і полтавська "Ворскла".

Довгий час не пахло голами і в Одесі, де "Чорноморець" і львівські "Карпати" розпечатали ворота один одного на 78-й і 79-й хвилинах після розіграшів кутових.

Єдина розгромна перемога у турі була зафіксована в Донецьку. У першому офіційному матчі на своєму новому стадіоні "Донбас Арена" донецький "Шахтар" розгромив київську "Оболонь", зберігши за собою другий рядок у турнірній таблиці.

Проте, забивши у ворота "пивоварів" чотири м"ячі, господарі не реалізували ще з добрий десяток гольових моментів.

Вже на 17-й хвилині швидкісний прорив Василя Кобіна гості зупинили ціною 11-метрового, який чітко реалізував Жадсон, відкривши рахунок голам на "Донбас Арені". Через такий же часовий проміжок кияни дістали м"яч із сітки вдруге - постарався ще один донецький бразилець Ілсіньйо. Після перерви ігрова перевага "гірників" була тотальною, що дозволило Луческу випустити на поле дебютанта Віталія Віценця. І перші ж свої дотиком чемпіон Європи-2009 серед юнаків до 19 років міг довести рахунок до розгромного, але "Оболонь" виручив Денис Бойко.

Втім, кіперу оболонців і молодіжної збірної України Бойку все-таки довелося капітулювати ще двічі. Наприкінці зустрічі, коли запас сил у його партнерів остаточно вичерпався, Василь Кобін та Вілліан підбили підсумок цього видовищного і в якійсь мірі історичного матчу - 4:0.

За підсумками восьми зіграних турів "Шахтар" поки поступається "Динамо" двома очками.

ПРЕМ"ЄР-ЛІГА. 8-й тур

П"ятниця, 25 вересня

"Динамо" Київ - "Зоря" Луганськ - 2:0

1:0 Артем Мілевський, 22

2:0 Тіберіу Гіоане, 71

Субота, 26 вересня

"Кривбас" Кривий Ріг - "Металург" Донецьк - 0:1

0:1 Генріх Мхітарян, 62

"Закарпаття" Ужгород - "Дніпро" Дніпропетровськ - 0:2

0:1 Володимир Гоменюк, 42

0:2 Володимир Гоменюк, 60

"Металург" Запоріжжя - "Арсенал" Київ - 2:1

1:0 Володимир Аржанов, 7

1:1 Іонуц Мазілу, 43

2:1 Артур Каськов, 90+3

Неділя , 27 вересня

"Іллічівець" Маріуполь - "Ворскла" Полтава - 0:0

"Чорноморець" Одеса - "Карпати" Львів - 1:1

0:1 Артем Федецький, 78

1:1 Олег Шандрук, 79

"Шахтар" Донецьк - "Оболонь" Київ - 4:0

1:0 Жадсон, 18 - пенальті

2:0 Ілсіньйо, 35

3:0 Василь Кобін, 84

4:0 Вілліан, 88

"Таврія" Сімферополь - "Металіст" Харків - 0:0

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-ліга України. Результати матчів 8-го туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути