пʼятниця, 14 жовтня 2016 15:19

"Позиції Суркіса при Чеферіні збережуться" - Франков

"Позиції Суркіса при Чеферіні збережуться" - Франков
Артем Франков. Фото: shahta.org

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков поділився своєю думкою щодо перспектив Александера Чеферіна на посаді президента УЄФА і як зміна влади відіб'ється на перспективах українського віце-президента організації Григорія Суркіса. Нагадаємо, 14 жовтня виповнився місяць з моменту обрання словенця новим главою Європейської футбольної асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Футболу потрібна не революція, а еволюція. Саме тому я тут" - президент УЄФА Чеферін

"Чеферін - молодий, енергійний і при цьому представник далеко не футбольної держави. В ланцюгу своїх попередників виглядає досить незвично. Завжди існувало і буде існувати протистояння провідних клубів і всіх інших. І будь-який президент УЄФА опиняється між цими жорнами. Як він при цьому впорається з ситуацією, залежить майбутнє і стабільність європейського футболу.

Різкі заяви про припинення реформи Ліги чемпіонів можуть мати серйозні наслідки. Зрозуміло, що це була поступка великим клубам. Інша справа - як вони себе поведуть тепер і якими будуть дії Чеферіна. Як словенець, він нібито повинен захищати інтереси малих ліг. У той же час має враховувати інтереси всіх членів УЄФА. Тим більше, що йому доведеться працювати з командою Платіні. І це досить серйозний компроміс.

З приводу G-14, слід чекати великої футбольної політичної гри. Домінантою тут може стати тиск на клуби через національні асоціації. Які при цьому будуть використовуватися дипломатичні прийоми, поки уявити складно.

Переглядати фінансовий фейр-плей Чеферін, думаю, не стане. Навпаки, буде працювати над його зміцненням. Адже цьому кроку більшість аплодує: це гарантія стабільності і страховка від банкрутства клубів та інших потрясінь. Інша річ, щоб цей "кийок" бив усіх однаково.

Позиції Григорія Суркіса, думаю, навряд чи ослабнуть. У 2007 році він голосував за Йохансона, з яким мав добрі стосунки, і цього не приховував. Платіні це належним чином оцінив. Набагато простіше мати справу з людьми послідовними, а не тими, хто скаче з табору в табір. Тому, все у Суркіса має бути в порядку, а стосунки з Чеферіном матимуть діловий характер. Адже на першому місці буде футбол і інтереси України", - сказав Франков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеферін та Суркіс презентували в Баку логотип Євро-2020

Зараз ви читаєте новину «"Позиції Суркіса при Чеферіні збережуться" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути