середа, 01 лютого 2017 13:29

Пожиттєво усунули чиновника, який приховував допінг-тести росіян

Пожиттєво усунули чиновника, який приховував допінг-тести росіян

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) довічно усунула екс-заступника генерального секретаря організації Ніка Девіса. Він допомагав приховувати позитивні допінг-проби росіян.

Про це інформує IAAF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських легкоатлетів позбавили олімпійських медалей

"Нік Девіс не зможе повернутися до своєї посади або будь-якої іншої в IAAF. Проте він продовжуватиме роботу в галузі легкої атлетики в інших ролях, в інших організаціях", - йдеться в повідомленні.

Девіс отримав хабар 30 тис. євро за приховування декількох позитивних допінг-проб російських спортсменів. Він зізнався, що отримував гроші від сина колишнього глави IAAF Папи Массати Діака, який організував нелегальну схему.

У грудні 2015 року Девіс склав повноваження заступника генсека IAAF після того, як французьке видання Le Monde опублікувало текст електронного листа. Його ймовірно написав 29 липня 2013 року Папі Діаку Массаті.

Чиновники за кілька днів до чемпіонату світу-2013 у Москві в особистому листуванні обговорювали факти можливого порушення російськими легкоатлетами антидопінгових правил і стратегію поведінки організації за оприлюднення цих даних.

У листопаді 2016 року німецький телеканал ARD і Le Monde повідомили про те, що представники IAAF вимагали гроші з легкоатлетів за нерозголошення даних про їхні позитивні допінг-тести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скандалі з допінгом замішані понад 1000 російських спортсменів

Зараз ви читаєте новину «Пожиттєво усунули чиновника, який приховував допінг-тести росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути