неділя, 14 червня 2015 15:33

Повноцінно виграти сьогодні не можемо – о 19.00 почнеться матч Україна - Люксембург

Повноцінно виграти сьогодні не можемо – о 19.00 почнеться матч Україна - Люксембург
Фото: sport.ua

Сьогодні точно останній матч футбольного сезону, який збігається з інтересами українського уболівальника. "Молодіжка" Петракова закінчила виступи на Кубку світу, а юніори Головка стартують у фінальній частині Євро 19-річних 6 липня – це уже сезон майбутній.

Серйозних емоцій сьогоднішній матч не викликає. Усі втомлені сезоном. А головна причина – клас суперника. Люксембург ми повинні обігрувати за визначенням. Пам'ятаючи усі проблеми, які створили нам "герцоги" у перші двадцять хвилин гри на своєму полі. Врешті – решт, учора був ще один сигнал – від Фарерських островів.

Добре, що матч грається у Львові. Місто футболом перенасичене, але завжди готове підтримати національну команду України.

У нинішньому циклі вона не радує. Результати ще можна прийняти, зваживши на кадрові проблеми напередодні гри проти Словаччини і непоганий опір в Іспанії, але якість гри – ніяк. Матч проти Грузії це підтвердив. Давно зрозуміло, що тренерський штаб команди тягне її назад, бо культивує тактику минулого. Але іншого у нас до кінця цього відбіркого циклу на 90% не буде. Це теж треба розуміти. Та і не хотілося, бо зміна Фоменка означала б його провал у нинішньому відборі. А цього ніхто не бажає.

Ми про Люксембург писати не будемо – не того рівня опонент. Наші футболісти хай налаштовуються відповідно – на те вони і професіонали, які ще й мають досвід гри першого кола. Виграти підопічні Фоменка сьогодні у повноцінному значенні цього слова не можуть. Бо перемога – навіть яскрава – сприйметься як належне. Не яскрава або не перемога – ну, добре не будемо.

Наостанок про склад Фоменка. П'ятов його не підводив, тому має вийти голкіпер "Шахтаря". Бойко може грати феєрично у кожному товариському поєдинку, але поки П'ятов не "кіксане" серйозно або не зазнає травми (нічого такого ми не хочемо), тут змін не буде.

Правий захисник – очевидно, Гусєв. Так, його "ставила" преса ще на повторний матч плей-офф проти Франції, але розумні люди попереджали, що обережний Фоменко віддасть перевагу більш закритому варіанту. Так і вийшло, але сьогодні це тільки Люксембург, а Ксьонз та Морозюк не переконали у грі проти Грузії.

Центральний захисник – Кучер відновився. Він і гратиме, очевидно. Хачеріді-Ракицький – цей дует проти Грузії не сказати, щоб діяв надійно.

Центр поля – Сидорчук і Ротань точно. Далі – вибір між Тимощуком та Степаненком. Напевне, Тімо. Привід: добротна гра проти Іспанії, хоча ясно, що сьогодні поєдинок принципово інший.

У нападі ризикнемо поставити на Кравця. Перше: добре замінив Зозулю у Севільї. Друге: Селезньова турбує коліно. Третє: Гладкий не вийшов навіть проти Словаччини, коли треба було відігруватися. Тому: П'ятов – Гусєв, Кучер, Хачеріді, Шевчук – Тимощук – Сидорчук, Ротань, Коноплянка, Ярмоленко – Кравець.

Отже, о 19.00, Україна – Люксембург, наша текстова трансляція за годину до стартового свистка. Емоцій після виснажливого сезону залишилося малувато і добре, що сьогодні – не найсильніший суперник. Прибережемо горлянки до осені.
Тільки перемога!

Зараз ви читаєте новину «Повноцінно виграти сьогодні не можемо – о 19.00 почнеться матч Україна - Люксембург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути