вівторок, 23 січня 2018 17:40

Повернутися в "Шахтар"? Це може й досвідченого зламати" - експерт про шанси Зінченка в "МанСіті"

Повернутися в "Шахтар"? Це може й досвідченого зламати" - експерт про шанси Зінченка в "МанСіті"
"У Зінченко з'явився відмінний шанс стати універсалом". Фото: dynamo.kiev.ua

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко нарешті вийшов у стартовому складі "Манчестер Сіті" в рамках АПЛ. Сталося це в матчі 24-го туру проти "Ньюкасла", в якому "городяни" здобули перемогу з рахунком 3:1.

21-річний українець отримав від WhoScored оцінку 7.0. Олександр найбільше в команді за матч торкнувся м'яча - 139 разів. При цьому зробив 3 загострюючі паси, всього він віддав 114 передач (94% точних).

До цього в нинішньому сезоні Зінченко з'являвся в складі "МанСіті" 5 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знімуть фільм про гравця збірної України

Головний тренер "Сіті" Хосеп Гвардіола намагається використовувати українця лівим захисником. Ця позиція стала проблемною для команди в результаті травми Бенжамена Менді, через що на лівому фланзі влаштувався Фабіан Делф. Але останній теж травмувався, що напередодні матчу з "Ньюкаслом" підтвердив наставник манчестерців. Як наслідок, змушений був в якості заміни використовувати гравця української збірної.

"На цей час у "Манчестер Сіті" є два лівих захисники - Делф і Зінченко, - аналізує позиції нашого футболіста Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". - Українець може бути корисним у матчах, де його команда володіє перевагою, він може чинити тиск, більше грати в атаку. Про виходи в матчах із грандами говорити поки передчасно. Делф - гравець більш захисного плану, він потрібен у ситуаціях, коли суперника треба стримувати. Що стосується Ліги чемпіонів, не думаю, що Зінченко там буде грати часто, але дозаявити його туди однозначно потрібно. З урахуванням цілей і завдань, у Гвардіоли мають бути альтернативні варіанти, на будь-який випадок. Тим більше, в чемпіонаті Англії "Сіті" відчутно відірвався від суперників, а значить, у тренера більше буде можливостей для маневрів та експериментів. Плюс сам Зінченко в такій ситуації буде відчувати себе розкутіше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченко змусив гавкати зірку "Манчестер Сіті"

У ЗМІ з'явилася інформація, що "Шахтар" продовжує переговори з "Манчестер Сіті" щодо трансферу Фреда. "Гірники" готові продати бразильця, але запропонували "Сіті" включити в угоду Зінченка.

"Про "Шахтар" не повинно бути й мови. Повернення після АПЛ в чемпіонат України - подібний контраст може зламати навіть досвідченого, зрілого гравця. Зараз у Олександра з'явився чудовий шанс закріпитися в команді, адже він може стати універсальним, різноплановим гравцем, який здатний якісно зіграти як зліва в захисті, так і в півзахисті і навіть в нападі. За сучасних ігрових тенденцій такі гравці стають на вагу золота", - резюмує журналіст.

Олександр Зінченко 2014 року залишив донецький "Шахтар", розірвавши контракт в односторонньому порядку, після чого перейшов у російську "Уфу", а пізніше - в "Манчестер Сіті" за 3,5 млн євро.

Сам українець не хоче повертатися в "Шахтар", адже керівництво клубу вважало, що футболіст розірвав контракт із порушеннями, і добивалося його дискваліфікації.

Зараз ви читаєте новину «Повернутися в "Шахтар"? Це може й досвідченого зламати" - експерт про шанси Зінченка в "МанСіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути