Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2011 14:34

"Потрібно, щоб у хлопців було відчуття реваншу" - Луческу

"Потрібно, щоб у хлопців було відчуття реваншу" - Луческу

Напередодні чвертьфінального матчу Ліги чемпіонів проти "Барселони" наставник "Шахтаря" Мірча Луческу зустрівся з журналістами.

"У мене немає причин бути задоволеним усім, тому що здоров'я хлопців, звичайно, не дуже, - каже наставник. - У нас проблеми з правим центральним захисником. Всі - Кучер, Чигринський і Чижов - травмовані, тому буде грати Іщенко. Це, напевно, його доля. Якщо пам'ятаєте, то він тут грав з "Барселоною", коли програли 1:2 на останніх хвилинах. Крім усього цього, проблема з Даріо. На 80% він грати не буде. Плюс Рац, який дискваліфікований і до цього матчу не готується. У цих умовах ми будемо грати із зовсім новою обороною. У своїх контрольних матчах ми награвали ці зв'язки, але завтра нам буде протистояти "Барселона". Під питанням також участь у грі Луїса Адріано.

Делікатна ситуація перед завтрашнім матчем. Але я сподіваюся і впевнений, що всі, хто вийдуть на поле, зроблять все можливе в матчі з такою командою, як "Барселона". Звичайно, шансів пройти далі дуже мало. Але потрібно постаратися вийти з цієї ситуації з високо піднятою головою. Ми граємо для того, щоб виграти цей матч".

Тренер пояснив причину розгромів у Лондоні і Барселоні в нинішньому турнірі.

"Нам ця Ліга чемпіонів дуже багато дала. І це вплине на нашу подальшу участь у наступних розіграшах. Знаючи, як команда поетапно зростає, я не міг сказати, що "Шахтар" виграє Лігу чемпіонів. На жаль, ми не були на потрібному рівні в двох матчах - в Лондоні і в Барселоні. Це сталося не через те, що рівень наших гравців низький, а тому що ми проявили боязнь і ментально не вийшли на свій рівень. Три голи "привезли" собі в Лондоні і практично всі - у Барселоні. Тому хотілося б, щоб хлопці пам'ятали результати і у них було почуття реваншу.

На такій стадії кожна гра стає все складніше, тому треба відповідати і рости. У нас просто відсутній досвід виступів на такому рівні. І в Лондоні, і в Барселоні ми вийшли на поле з думками, що суперник сильніший. Для нас це має бути уроком. І такі помилки ми не повинні більше допускати", - сказав наставник помаранчево-чорних.

Луческу пояснив, за рахунок чого можна розраховувати на позитивний результат у майбутньому матчі.

"Нелегко, коли випадають п'ять гравців основного складу. Все буде залежати від того, як їх зможуть замінити ті, хто вийде на поле, як вони будуть інтерпретувати те, що буде відбуватися. Здається, що" Барселона "грає за рахунок індивідуальної майстерності. Насправді у них дуже сильно поставлена ??командна гра, в якій багато що доведено до автоматизму. У них траєкторія гра однакова, і хоча здається, що всі вже знають, як вони грають, але вони це роблять так швидко, що якщо не встигаєш перекрити, то виникають проблеми.

Багато чого буде залежати від нашої концентрації та уваги. Усі ситуації ми розбирали до гри, але все одно пропустили на "Ноу Камп". У таких іграх меншу роль відіграє індивідуальна майстерність, більше - інтеграція в команду. Але таке приходить тільки з досвідом", - підсумував тренер.

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Барселона" відбудеться 12 квітня. Початок о 21:45. Трансляція на ТРК Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно, щоб у хлопців було відчуття реваншу" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути