Ексклюзиви
субота, 15 вересня 2007 12:03

Португалія пропонує Україні допомогу в підготовці до Євро-2012

Португалія може допомогти Україні в будівництві інфраструктури при підготовці до проведення чемпіонату Європи по футболу в 2012 році. Ідею такої співпраці озвучив в інтерв"ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, розділ португальського Агентства з інвестицій та зовнішньої торгівлі (AICEP) Базіліу Орта, повідомляє Інтерфакс.

За його словами, у португальських компаній є великий досвід по залученню концесій і будівництву стадіонів, що могло б допомогти Україні готуватися до Євро-2012.

"Як ви знаєте, в нашій країні проводився чемпіонат Європи з футболу 2004 року, ми побудували десять нових стадіонів. А зараз свій накопичений досвід (менеджменту, будівництва транспортної інфраструктури, обслуговування) передаємо як бразильцям, так і господарям найближчого чемпіонату Європи - Швейцарії та Австрії", - відзначив Б.Орта.

Він підкреслив, що в Португалії - конкурентоздатна будівельна галузь. "Португальські будівельні фірми працюють в Алжирі, Марокко, Бразилії, навіть в США", - констатував він, резюмуючи, що якщо в Україні будуть оголошені міжнародні тендери, Португалія із задоволенням візьме в них участь.

Крім того, Б.Орта виразив надію на тіснішу співпрацю португальських і українських підприємців у всіх галузях.

"Ми б хотіли прийняти в Португалії місію українських підприємців. Підготувати їх зустріч з португальськими колегами, які зацікавлені в співпраці. А через рік могла б відбутися поїздка португальських бізнесменів до України", - сказав він.


Зараз ви читаєте новину «Португалія пропонує Україні допомогу в підготовці до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути