вівторок, 13 серпня 2013 09:30

"Порівняв би Олександра з Тайсоном" - Володимир Кличко і Повєткін зустрілися у Москві

12 серпня у Москві відбулася перша прес-конференція, присвячена поєдинку між чемпіоном світу за версіями WBA / IBF / WBO / IBO і "The Ring Magazine" у суперважкій вазі 36-річним українцем Володимиром Кличком і "регулярним" чемпіоном WBA 33-річним росіянином Олександром Повєткіним.

Володимир Кличко зізнався, що завжди мріяв провести бій у Москві, а також зазначив, що і він, і Олександр Повєткін зроблять все, щоб не розчарувати вболівальників.

"Радий тому факту, що саме в Москві проходить попередня прес-конференція. У нас з Олександром тривала історія, була можливість зустрітися трохи раніше.

Віталій проводив тут поєдинок у минулому році, і я тоді мріяв: "От би теж провести тут бій". І мрія підходить до здійснення. Поєдинок привертає величезну увагу по всьому світу, транслювати його будуть більш ніж у 150 країнах", - заявив Кличко на прес-конференції.

Відповідаючи на запитання, як він почувається в Москві - як у гостях або як вдома, український боксер зазначив, що "різниці в проведенні поєдинків у різних країнах практично немає - ринг скрізь один".

Кличко висловив своє ставлення до допінгу. Він вважає, що вживання допінгу навряд чи може допомогти боксеру поліпшити результати. "Допінг-контроль дуже важливий і буде зроблений після поєдинку. Допінг може допомогти, наприклад, у важкій атлетиці або в легкій атлетиці, а в боксі він не такий ефективний, або взагалі неефективний. Силу удару і тактика не придбаєш".

Володимир також провів паралелі між своїм майбутнім суперником і знаменитим американським боксером Майком Тайсоном. "Порівняв би стиль Олександра зі стилем Майка Тайсона - він так само йде вперед".

"Олександр - чемпіон світу і олімпійський чемпіон, не програв жодного бою, - зазначив Кличко, - Радий, що є можливість зустрітися. Упевнений, що бій буде інтригуючим. Упевнений, що Олександр зробить все можливе, щоб перемогти - у нього достатньо досвіду, величезне бажання. Бачу, перший етап підготовки пройшов успішно, бажаю удачі на другому етапі. Сьогодні-завтра теж почну підготовку до поєдинку. В Олександра є бажання перемогти вдома, і я це бачу. Так що недооцінювати його не можна. Говорити можна багато чого, але найголовніше буде сказано під час самого бою", - додав український боксер.

Володимир заявив, що чутки про його бійку з Дереком Чісорою не мають під собою жодної підстави, зазначивши, що якби це була правда, то результат був би помітний на обличчі британського боксера.

"Чесно кажучи, важко коментувати те, що стосується якоїсь бійки з Чісорою. Думаю, що це було б видно на обличчі у Чісори. Підтвердити це не можу, тому що це всього лише чутки. І спосіб себе прорекламувати для самого Чісори", - заявив Кличко на прес-конференції в Москві.

Олександр Повєткін також не став приховувати, що майбутній бій є найважливішим у його кар'єрі і пообіцяв все головне сказати вже на рингу. "Я дуже радий, що наш бій з Володимиром відбудеться. Я не хотів би зараз багато говорити і постараюся все сказати на рингу. Спасибі Андрію Рябінському, що він організував цей бій саме в Москві, і я впевнений, що всі глядачі, які прийдуть на арену, не пошкодують про це".

Поєдинок Кличко - Повєткін відбудеться 5 жовтня у спорткомплексі "Олімпійський" в Москві.

Зараз ви читаєте новину «"Порівняв би Олександра з Тайсоном" - Володимир Кличко і Повєткін зустрілися у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути