вівторок, 25 грудня 2012 11:54

"Поняття людина і система Колліни в Україні до сьогодні несумісні" - ФК "Карпати"

Львівський клуб "Карпати" почав листуватися з куратором суддівського корпусу України П'єрлуїджі Колліною, скаржачись на погане суддівство в українському чемпіонаті.

Про це пише офіційний сайт команди.

"Упродовж нинішнього футбольного сезону ФК "Карпати" неодноразово акцентував увагу громадськості на неприглядному становищі справ у суддівському корпусі України, очолюваному її куратором П'єрлуїджі Колліною, - йдеться у заяві клубу. - Мабуть, не варто вкотре нагадувати про те, від яких суддівських рішень, що вплинули на результати поєдинків за участю нашої команди, довелось потерпати ФК "Карпати". Однак сьогодні ми ще раз переконались у тому, що численні катаклізми, пов'язані з працею вітчизняних арбітрів, є лише логічним проявом вибудованої Куратором Системи. Системи повної автократії, закритості, гіпертрофованого відчуття власної всеправильності та недоторканності – системи, що дуже швидко втрачає відчуття реальності, і яка ще ніколи і ніде у світі не привела ні до чого доброго...".

ФК "Карпати" надіслали офіційний робочий лист-звернення до Президента ОПФКУ "Прем'єр-ліга" Данілова В. Б. із запитом від імені Об'єднання отримати від куратора Суддівського комітету ФФУ П'єрлуїджі Колліни інформацію про дискваліфікації арбітрів за допущені під час матчів помилки впродовж періоду його праці в Україні. У листі "Карпати" навели свіжі, цьогорічні приклади оприлюднення подібної інформації стосовно різних, у тому числі, і провідних чемпіонатах континенту, "сподіваючись бодай таким чином спонукати Колліну до хоч якоїсь прозорості і європейськості".

 

"Не будемо кривити душею, стверджуючи, що у відповідь наш клуб очікував отримати вичерпну відповідь на поставлене питання. Це було б надто наївно. Але хоча б щось! Максимум - коментар декількох ситуацій, стосовно яких пан Колліна дозволив вже собі визнати помилки на нечисельних зустрічах із журналістами. Мінімум – відписку у стилі "ми дбаємо про розвиток українського футболу, робимо для цього зі своєї сторони все, що в наших повноваженнях, і дякуємо вам за те, що ви у нас є", чи щось подібне у стилі вже відомої словесної еквілібристики. Однак відповідь куратора, з якою ви можете ознайомитись нижче, перевершила наші очікування. Вона виходить за рамки ділового професійного спілкування, а побудована у відомому поза межами поважних офісів стилі "сам дурень", - заявили у львівському клубі.

 

 

"Коли людина, якій довірили управління суддівським корпусом не останньої футбольної європейської держави, дозволяє собі чорним по білому написати: "На жаль, я вимушений стверджувати, що те, що написано паном Дедишиним, не відповідає правді..." і "...в майбутньому, перш ніж стверджувати щось таке, пан Дедишин все перевіряв у більш точний спосіб", мимоволі закрадається думка – а чи справді під цим листом стоїть підпис Колліни? А нам, виходить, і надалі залишається тільки мріяти, щоб серед наших арбітрів у період каденції пана Колліни знайшовся свій Вольфґанґ Штарк, котрий відразу після недавнього матчу "Боруссія" Д – "Вольфсбурґ" чесно і відкрито, а головне, і в першу чергу – як ЛЮДИНА, сказав: "Вибачте, хлопці. Я помилився...". Бо поняття людина і система Колліни в Україні до сьогоднішнього дня – на жаль, несумісні", - йдеться у заяві "Карпат".

Зараз ви читаєте новину «"Поняття людина і система Колліни в Україні до сьогодні несумісні" - ФК "Карпати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути