неділя, 31 липня 2011 14:17

Помер знаменитий футбольний тренер, чемпіон Європи та світу

Помер знаменитий футбольний тренер, чемпіон Європи та світу

30 липня на 86-му році життя помер заслужений тренер СРСР Володимир Назарович Гаврилов.

Гаврилова по праву можна назвати одним з кращих тренерів юнацьких команд за всю історію вітчизняного футболу. У 1976 році з юнацькою збірною СРСР він виграв чемпіонат Європи, а на наступний рік вже з нашою юніорською командою здобув перемогу на світовій першості.

За ті команди виступали такі чудові в майбутньому футболісти. як Володимир Безсонов, Вагіз Хідіятуллін, Сергій Балтача, Валерій Петраков, Андрій Баль, Віктор Каплун.

Втім, Володимир Назарович прославився не тільки завдяки своїм успіхам на міжнародній арені. Саме він є засновником відділення футболу спортінтернату N 10 в Ростові-на-Дону, в якому пропрацював близько 30 років.

Гаврилов, безумовно, культова особистість в ростовському футболі, виховав десятки сильних футболістів, які надалі захищали кольори найсильніших клубів країни, а також національної збірної: Вагіза Хідіятулліна, Леоніда Назаренка, Олександра Бубнова, Гочу Гогорічіані, Олександра Жидкова, Юрія Ковтуна, Ігоря Склярова, Олега Матвєєва.

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий футбольний тренер, чемпіон Європи та світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути