пʼятниця, 25 березня 2011 18:34

На 93-му році життя померла триразова чемпіонка світу з ковзанярського спорту

На 93-му році життя померла триразова чемпіонка світу з ковзанярського спорту

25 березня в Москві померла триразова абсолютна чемпіонка світу з ковзанярського спорту, перша радянська чемпіонка світу з усіх зимових видів спорту Марія Ісакова. Про це повідомляє офіційний сайт Союзу ковзанярів Росії.

Триразовою абсолютної чемпіонці світу (1948-1950) і шестиразовій абсолютної чемпіонці СРСР (1945-1949, 1951) з ковзанярського спорту Марії Ісаковій було 92 роки. СКР висловлює співчуття рідним і близьким Ісакової, всім професіоналам і любителям ковзанярського спорту.

Офіційний сайт СКР передає, що перший титул чемпіонки світу в класичному багатоборстві Ісакова виграла в 1948 році у фінському Турку. І ця перемога стала першою для радянських спортсменів у всіх зимових видах спорту. Марія Ісакова - рекордсменка світу на дистанції 1500 м (2.29,5 - встановлено 12 лютого 1951 на "Медео"). Заслужений майстер спорту СРСР (1946 рік). З 1952 року - тренер у Федерації ковзанярського спорту СРСР та товаристві "Динамо". Нагороджена орденом Леніна і медалями. Почесний громадянин міста Кіров.

Досягнення Марії Ісакової увічнені в Москві і Кірові. У Москві вона зображена на одному з барельєфів станції метро "Динамо", в рідному Кірові її ім'ям названо стадіон "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «На 93-му році життя померла триразова чемпіонка світу з ковзанярського спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути