четвер, 09 грудня 2021 20:44

Помер суперфан "Динамо" Парамон

Помер суперфан "Динамо" Парамон
Сергій Зборовський все життя працював двірником. Фото: Facebook Руслана Свіріна.

На 66-му році життя помер Сергій Заборовський, якого у колах спортивних уболівальників знають як суперфана Парамона

"До 67-ми не дотягнув місяця. Відійшов у кращий світ. Останній рік був у нього роком підготовки до переходу. Бо Сергій здавав з кожним днем. Тепер душа звільнилися від тіла і їй вже легко" - написав у Facebook журналіст Руслан Свірін.

Парамон стояв біля витоків фанатського руху "Динамо" наприкінці 70-х років минулого сторіччя. Коли в команду у 1996 році повернувся відомий своїми забобонами тренер Валерій Лобановський, він приставив Парамона до команди фактично в ролі живого талісмана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер колишній гравець "Динамо" і відомий тренер

З 1970-х років намагався бувати на всіх хокейних, футбольних та баскетбольних матчах, що проходили у Києві, отримавши прізвисько "Парамон". Уболівальники хокейного клубу "Сокіл" (Київ) присвятили Парамонові кричалку "Якщо з нами Парамон буде "Сокіл" чемпіон!".

Першу закордонну поїздку з київським "Динамо" здійснив у березні 1998 року, відлетівши з командою в Турин на чвертьфінальну гру Ліги чемпіонів проти "Ювентуса". З того часу команда "Динамо" почала регулярно брати його на виїзні ігри, він міг перебувати на лаві запасних "Динамо" або безпосередньо близько до поля під час ігор.

У 2011 році не копнув суддю після чвертьфінального матчу Ліги Європи "Динамо" - "Браґа" (Португалія). Відтоді Парамон матчі киян якщо й відвідує, то як звичайний глядач, на трибунах стадіону.

Заборовський працював двірником в аеропорту "Жуляни". Останні роки хворів. Переніс інсульт, часткову втрату зору, не міг самостійно пересуватися.

11 жовтня від коронавірусу помер легендарний гравець та селекціонер "Динамо" Анатолій Сучков. Він виступав за "Динамо" в період 1959-1964 років. Разом з київським клубом він став чемпіоном СРСР 1961-го. Це перше чемпіонство київського клубу в історії.

У "Динамо" Сучков працював тренером-селекціонером з 1974-го по 1994 рік і в період 1999-2009 років. Він став найуспішнішим селекціонером в історії київського клубу, знайшовши для команди цілу плеяду футболістів, які згодом стали лідерами київського клубу: Анатолія Дем'яненка, Вадима Євтушенка, Василя Раца, Андрія Баля, Сергія Балтачу, Олега Кузнецова, Сергія Юрана.

Зараз ви читаєте новину «Помер суперфан "Динамо" Парамон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути