субота, 02 грудня 2017 11:09

Помер легендарний хокейний форвард

Помер легендарний хокейний форвард
Жан Беліво грав з двома поколіннями зірок в "Монреалі"

2 грудня 2014 року помер центрфорвард Жан Беліво, легенда НХЛ, член Залу хокейної слави. Колишньому нападнику "Монреаль Канадієнс" було 83 роки.

Статистика Беліво (507 закинутих шайб, 1 219 набраних очок, 1 125 матчів) не сповна розкриває його велич. Жан був граціозний на льоду, але його габарити і сила змушували суперників ставитися до нього з повагою. Вболівальники "Канадієнс" цінували його характер в такій же мірі, як і його гру.

Беліво грав з двома поколіннями зірок в "Монреалі". У 50-х у складі команди були Моріс Рішар, Дуг Харві і Жак Плант. У 60-х його партнерами були Серж Савар, Айван Курнойе і Роже Вашон. Беліво був членом команди, яка в наприкінці 50-х років п'ять разів поспіль завоювала Кубок Стенлі. Він був капітаном "Канадієнс" в 1965, 1966, 1968, 1969 і 1971 роках.

Сьомий матч фіналу Кубка Стенлі проти "Чикаго Блекхокс" став останнім в його кар'єрі

Сьомий матч фіналу Кубка Стенлі проти "Чикаго Блекхокс" став останнім в його кар'єрі. У тій грі "Монреаль" програвав - 0:2, але закинув три шайби і переміг, вдесяте виборов головний трофей НХЛ. Зал хокейної слави зробив для нього виняток, не став чекати відведені три роки і відразу прийняв його в цей елітний клуб. Це було в 1972 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер легендарний хокеїст Горді Хоу

Беліво був успішний і після того, як закінчив кар'єру. Він працював в керівництві "Канадієнс" і ще сім разів здобував Кубок Стенлі.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний хокейний форвард». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути