середа, 25 жовтня 2023 07:20

Помер "хрещений батько" Володимира Кличка

 

25 жовтня 2012-го в одній із клінік Чикаго, США, помер тренер із боксу, американець Емануель Стюард. Легендарному спеціалісту, члену Міжнародної зали слави боксу було 68 років. Він хворів на рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко протримався трохи більше раунду і був нокаутований

У різний час працював із 41 чемпіоном світу. Серед них - Леннокс Льюїс, Евандер Холіфілд, Томас Хернс, Хуліо Сезар Чавес, Оскар Де Ла Хойя, Володимир Кличко. Українця тренував останні 8 років, до самої смерті.

Звістка про смерть наставника застала Кличка-молодшого в австрійських Альпах. Там він готувався до чергового захисту чемпіонських титулів у надважкій вазі. Трохи більше, як за 2 тижні, 10 листопада 2012-го, на нього чекав бій із польським претендентом Маріушем Вахом. Кличко виграв за одноголосним рішенням.

Звістка про смерть наставника застала Кличка-молодшого в австрійських Альпах

Кличко провів перший бій під керівництвом Стюарда у квітні 2004-го. Це був найбільш дивний поєдинок у карʼєрі українця. Домінуючи в бою за вакантний титул WBO проти американця Леймона Брюстера, він раптово втратив сили і був розбитий суперником. Після бою виявилось, що Володимир був на межі цукрової коми. Запідозрили отруєння. Розслідувало справу ФБР, але так нічого і не вдалося довести.

Далі були тільки перемоги – 16! Кличко обʼєднав 3 чемпіонські титули, став справжнім королем королівської вагової категорії. Все завдяки Стюардові, який допоміг Володимиру розкритися значно повніше.

Емануель Стюард мав репутацію блискучого тактика, тренера, з яким майже неможливо програти. Бійцеві треба було тільки слухати та виконувати його настанови.

Зараз ви читаєте новину «Помер "хрещений батько" Володимира Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути