вівторок, 26 травня 2015 15:35

"Поляки вболіватимуть за "Дніпро", бо ви братні народи" - іспанські журналісти
11

Фото: Ірина КОЗЮПА
Зона роботи журналістів

60% на 40%. Так оцінюють шанси "Севільї" у матчі з "Дніпром" іспанські журналісти. За словами Альваро з Гранади У команди Унаї Емері багато мотивації.

Перша - переможець Ліги Європи гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів у наступному сезоні. "Севілья" не змогла забезпечити собі цей турнір у чемпіонаті, програвши заочну боротьбу "Валенсії". 

Друга - "Севілья" - діючий переможець Ліги Європи. Команда хоче зберегти трофей у себе. Іспанці вже мають на своєму рахунку дві перемоги у Кубку УЄФА. Якщо завтра "Севілья" виграє, то стане чотириразовим володарем трофею. Словом, Емері і компанія хочуть ввійти в історію єврокубків.

Але разом з тим Альваро додає, що це фінал і трапитися може все, що завгодно.

"Ліга Європи - улюблений турнір для "Севільї". Команду завжди супроводжує успіх і везіння. Взяти хоча б гол Палопа донецькому "Шахтареві". І таких прикладів чимало. У цьому сезоні команда ще не вичерпала свого запасу. Можливо, приберегли саме на завтра.

Якщо порівнювати минулорічну "Севілью" і теперішню, то та команда була сильнішою. Тоді грав Іван Ракітіч. Потім він перейшов у "Барселону". Зараз в Емері не має великих зірок, зате середній рівень команди вищий. Можна навіть сказати, що немає різниці, хто гратиме, адже всі приблизно рівні. Хоча можна виділити Алейша Відаля. Він був найкращим у матчах півфіналу з "Фіорентиною". Ріко починав сезон,як третій воротар, а тепер отримав виклик від Дель Боске у збірну Іспанії. Ще відзначив би Вітоло. Середній вік "Севільї" - 25-27 років. Минулорічна команда була старшою".

За "Севілью" виступає польський півзахисник Гжегож Крихов'як.

"Не думаю, що через нього поляки вболіватимуть за "Севілью". Український і польський народи - братні. Ви разом виступаєте в антиросійській коаліції. Тому, місцеві фанати будуть підтримувати "Дніпро". У нас ще є Тімоте Колодзейчак. Він француз, але його дідусь був поляком. Для нього цей матч особливий, адже він вперше у житті побуває у Польщі".

Польський журналіст Марек також дає більше шансів "Севільї" на перемогу.

"Важко говорити про шанси, але ""Севілья" виглядає очевидним фаворитом. А поляки будуть підтримувати іспанців. Там грає Крихов'як. Зараз він найпопулярніший польський футболіст. Роберт Левандовскі? Ну, він мегазірка. Роберт над усіма. У вас таким був Шевченко і Блохін. Левандовскі - це найкращий польський гравець з часів Збігнєва Бонека. А Крихов'як, Блащіковскі, Мілік - це найкращі гравці серед "землян".

Пам'ятаю Маркевича по матчу за збірну України проти Польщі у відборі на Кубок світу. Тоді він тактично нас переміг".

Угорський репортер Януш виявився фанатом Євгена Коноплянки (і антифанатом Віктора Кашшаї).

"Я дуже люблю український і російський футбол. Він справжній, а не ці паси назад на воротаря. Дуже подобалося київське "Динамо" часів Лобановського, Шевченка і Реброва. Я сподівався побачити киян у фіналі. Поява там "Дніпра" стала для мене сюрпризом. Дуже подобається Коноплянка. Класний гравець. Буду вболівати за "Дніпро", але шансів мало. "Севілья" значно сильніша", - зазначив угорець. 

Додамо, що зовсім скоро на "Народовому" пройде прес-конференція Мирона Маркевича і двох гравців "Дніпра".  

Зараз ви читаєте новину «"Поляки вболіватимуть за "Дніпро", бо ви братні народи" - іспанські журналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути