середа, 05 квітня 2023 21:28

Польща скасувала етап Кубка світу з фехтування через допуск РФ та Білорусі

Польща скасувала етап Кубка світу з фехтування через допуск РФ та Білорусі
Польща скасувала проведення етапу Кубка світу з фехтування серед жінок у Познані. Фото: Getty Images

Польща скасувала проведення етапу Кубка світу з фехтування серед жінок у Познані.

Таке рішення було прийнято після того, як Міжнародна федерація фехтування (FIE) вирішила повернути росіян та білорусів до міжнародних змагань. Про це повідомляє пресслужба польської федерації фехтування (PZS).

"Польська федерація (PZS) повідомляє, що у зв'язку зі зміною керівництвом Міжнародної федерації фехтування (FIE) правил відбору на Кубок світу з рапіри серед жінок у Познані щодо спортсменів та допоміжного персоналу, які мають російські та білоруські паспорти, керівництво PZS змушене скасувати це змагання", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян та білорусів повертають на "Вімблдон": організатори пояснили рішення

Повідомляється, що введені FIE на 4 квітня 2023 року зміни позбавили організаторів Кубка світу – PZS та Університет Адама Міцкевича в Познані – будь-якого впливу на процес прийому зареєстрованих учасників та допоміжного персоналу, а також запровадили метод перевірки таких осіб на зв'язки з агресією в Україні, який відмінний від запропонованого раніше PZS, та заснований на неточних передумовах, не гарантує належної перевірки цих осіб.

Введена FIE на 4 квітня 2023 року процедура означає, що українські фехтувальники не братимуть участь у відбіркових змаганнях на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року, а з іншого боку, існує ризик допуску великої кількості спортсменів з російськими та білоруськими паспортами у погано контрольований спосіб.

"Польська асоціація фехтування підтримує Федерацію фехтування України у її прагненні усунути зі змагань та світового фехтувального середовища людей, які підтримують жорстоку війну в Україні та схвалюють режим Володимира Путіна, тому, як організатор Кубка світу в Познані, вона не могла змиритися з такою ситуацією", – сказано в повідомленні.

Етап Кубка світу у Познані мав проходити з 21 до 23 квітня.

Українським спортсменам не можна буде змагатися на турнірах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Це рішення поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

Детального пояснення, як саме діятиме рішення уряду України, немає. На одному й тому ж старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах – невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.

Зараз ви читаєте новину «Польща скасувала етап Кубка світу з фехтування через допуск РФ та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути