Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2007 13:34

Польща не може знайти землю для стадіону у Варшаві

Влада польської столиці до цих пір не прийшла до єдиної думки про те, де буде побудований суперсучасний Національний стадіон, на якому повинен відбутися матч-відкриття чемпіонату Європи по футболу в 2012 році, повідомляє Лігабізнесінформ .

Після того, як 21 жовтня цього року правляча партія "Закон і справедливість" програла парламентські вибори, серед керівництва Варшави з"явилася думка про те, що новий Національний стадіон не можна будувати у Варшаві, оскільки такий масштабний спортивний об"єкт доцільно винести за межі міста.

Ідею підтримала особисто мер Варшави Ханна Гронкевіч-Вальц, що представляє партію, що перемогла на виборах, "Цивільна платформа". Проте з її позицією рішуче не згодна міністр спорту Елжбета Якуб"як, що відстоює попередню позицію.

Якщо суперечка між двома впливовими чиновниками продовжиться найближчим часом, це означатиме, що немає можливості проводити тендер на будівництво Національного стадіону і готувати проектну документацію.

Оглядачі у зв"язку з цим вказують на можливість провести найпрестижніший матч відкриття Євро-2012 в якому-небудь іншому місті Польщі, де будівництво нового стадіону не викликає стільки питань і проблем.

Спортивний об"єкт повинен був з"явитися на місці стадіону Десятиліття, відомого більше як місце найбільшого речового ринку в Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Польща не може знайти землю для стадіону у Варшаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути