четвер, 30 червня 2011 10:37

Поліція заарештувала президента англійського "Бірмінгема"

Поліція заарештувала президента англійського "Бірмінгема"

Поліція Гонконгу повідомила, що власник і президент англійського "Бірмінгема" Карсон Юнг заарештований за підозрою у відмиванні грошей.

Поліція Гонконгу підтвердила, що здійснила арешт 51-річного чоловіка, який повинен постати перед судом вранці в четвер.

Хоча чинний голова "Бірмінгема" Пітер Панну поспішив запевнити уболівальників, що "кримінальне розслідування" ніяк не пов'язане з діяльністю клубу, джерело, близьке до самого Карсон Юнгом повідомив The Telegraph, що привід для занепокоєння насправді є.

"Якби я був уболівальником" Бірмінгема ", то у мене були б усі підстави відчувати тривогу, - цитує видання джерело. - Незважаючи на те, що арешт Карсона Юнга пов'язаний з діяльністю, яку він здійснював ще до покупки "Бірмінгема", ефект доміно стосовно Birmingham International Holdings Ltd обов'язково спрацює, і я впевнений, що акції клубу впадуть в ціні".

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Турецька поліція провела арешти у справі договірних матчів

Пітер Панну, який раніше здійснив операцію з підписання форварда "Інвернесса" Адама Руні, зробив все можливе, щоб заспокоїти вболівальників, і каже, що Карсон Юнг, який також займає посаду голови Birmingham International Holdings Ltd, "сприяє поліції" у її розслідуванні.

"Я зв'язався з адвокатами Birmingham International Holdings Ltd, і вони повідомили мені, що Карсон Юнг надає поліції сприяння в певному кримінальному розслідуванні, підкресливши при цьому, що воно ніяк не пов'язане з клубом", - йдеться в заяві Пітера Панну.

У заяві поліції Гонконгу говориться: "Сьогодні, 29 червня, поліція заарештувала чоловіка у віці 51 року підозрою у відмиванні грошей. Одночасно з цим співробітники Бюро з наркотиків провели обшук двох приміщень - на острові Гонког і в Кавлуне - і вилучили ряд документів".

"Затриманій особі пред'явлено звинувачення за п'ятьма пунктами статті про володіння майном, що стало можливим в результаті доходів від правопорушень, переслідуваних за обвинувальним актом. Дана особа постане перед судом у четвер, 30 червня. Розслідування триває".

Раніше фахівці Групи з розробки фінансових заходів для боротьби з відмиванням грошей (FATF) попередили, що під виглядом купівлі клубів, трансферу гравців та футбольного тоталізатора може проходити відмивання злочинних доходів.

Зараз ви читаєте новину «Поліція заарештувала президента англійського "Бірмінгема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути