Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 06:11

Показали, як воротар Фінляндії відбив пенальті

Показали, як воротар Фінляндії відбив пенальті
Лукаш Градецький виступає за "Баєр". Фото: Reuters

У суботу в рамках групи В Фінляндія обіграла Данію з результатом 1:0. Матч запам'ятався неприємним інцидентом з втратою свідомості Крістіаном Еріксеном, через що зустріч перервали на тривалий час.

Після відновлення поєдинку єдиний гол оформив фін Йоел Пог'янпало, а датчанин П'єр-Еміль Хейб'єрг не зміг реалізувати пенальті - його удар потягнув голкіпер Лукаш Градецький. В результаті Суомі здобули перемогу в своєму дебютному матчі на чемпіонатах Європи.

Як повідомляє авторитетний портал Opta, Градецький - лише третій голкіпер, який врятував пенальті в своєму першому поєдинку на Євро. Раніше подібне вдавалося тільки поляку Пшемиславу Титоню на Євро-2012 (нічия з Грецією, 1:1) і данцеві Троельсу Расмуссену на Євро -1988 (поразка від Іспанії, 2:3).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англія мінімально перемогла Хорватію

За свою кар'єру Градецький провів за національну команду 66 матчів, в яких пропустив 70 голів при 26-ти зустрічах. У цих поєдинках воротар "Байєра" відбив уже третій пенальті. Попередні сейви Лукаша припали на Лігу націй-2020/21 (перемога над Болгарією, 2:1) і відбір ЧС-2018 (поразка від Ісландії, 2:3).

Зараз ви читаєте новину «Показали, як воротар Фінляндії відбив пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути