понеділок, 07 липня 2008 09:47

Погребняк виграв "бронзу" домашнього чемпіонату Європи з фехтування

Погребняк виграв "бронзу" домашнього чемпіонату Європи з фехтування

Після двох днів чемпіонату Європи з фехтування, який проходить у київському Палаці спорту, українська команда виграла поки що лише одну медаль. Вчора у змаганнях чоловіків на рапірах Андрій Погребняк у півфіналі поступився британцю Лоуренсу Халстеду 9:15.

За регламентом чемпіонату Європи матч за третє місце не розігрується, а медалі вручають обом фехтувальникам, які поступилися у півфіналі. Разом з Погребняком на третю сходинку п"єдесталу піднявся австрієць Роланд Шлоссер, який у чвертьфіналі вибив з боротьби ще одного нашого спортсмена Богдана Гуріненка.

- Для виходу у фінал не вистачило витривалості, - розповідає Погребняк. - Але результат все одно непоганий. Сподіваюся, буде ще краще.

У фіналі ж зустрілися італієць Андреа Кассара та британець Лоуренс Халстед. Під час поєдинку у Кассари виникли невеликі проблеми з ногою, але лікар команди швидко надав йому допомогу й італієць продовжив поєдинок. Саме він і став переможцем чемпіонату Європи.

Жінки вчора змагалися на шпагах. У фіналі угорка Адріенн Хормай перемогла румунку Ану Бранзу 15:10. Третьою стала італійка Бьянка дель Карретто. Ще одна "бронза" у росіянки Анни Сівкової.

- Я не відібралася на Олімпіаду, тому, звичайно, рада нагороді. Хоча це й не "золото", але медаль є медаль. Крім того я фехтувала не в найкращій формі, - говорить Анна.

Не потрапила на Олімпіаду і рапіристка з Франції Аделин Уйем, що не завадило їй перемогти у Києві. "Срібло" виграла італійка Маргеріта Гранбассі. Бронзові нагороди у Каролін Голубіцкі з Німеччини та Мальгорзати Войтковяк з Польщі.

Змагання рапіристок проходили у перший день змагань. Тоді ж медалі розігрували і шаблісти. Чемпіоном Європи став білорус Олександр Буйкевич. "Срібло" дісталося росіянину Олексію Якименку. Бронзові медалі виграли румун Міхай Ковалью та німець Ніколас Лімбах.

Сьогодні шпажисти та шаблістки завершують індивідуальні змагання. Завтра у боротьбу за нагороди чемпіонату Європи вступлять команди.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Погребняк виграв "бронзу" домашнього чемпіонату Європи з фехтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути