пʼятниця, 23 серпня 2013 13:51

"Чому я повинен вчити українську, якщо Димінський сам говорить російською?" - екс-наставник "Карпат"

"Чому я повинен вчити українську, якщо Димінський сам говорить російською?" - екс-наставник "Карпат"
Димінський змушував Костова вчити українську мову. Фото: fckarpaty.lviv.ua

Болгарський фахівець Ніколай Костов поділився своїми враженнями від спілкування з власником "Карпат" Петром Димінським, повідомляє ua.tribuna.com.

Петро Димінський змушував болгарина вчити українську мову.

"Це була його миттєва вимога, яка залежала від настрою. Коли у нього все добре, ніяких проблем не було - ні зі мною, ні з футболістами. Як тільки щось йшло не так - починалися ці розмови. Чому я повинен вчити українську, якщо він сам часто говорить російською? І не тільки зі мною: я ж чув, як він спілкувався з іншими людьми", - сказав Костов.

"Для мене не проблема її вчити - але мені не подобалося, в якому тоні Димінський це мені говорив. Українська - непроста мова, але проблема навіть не в цьому. У тренера взагалі-то не так багато часу. Я ж навіть в місті особливо не бував. Постійно був зайнятий роботою на базі: складав плани роботи, аналізував нашу гру, суперника, проводив тренування. Я й російську не на сто відсотків опанував, і почати паралельно вчити українську мені було складно", - додав тренер.

За словами Костова, він не розуміє, чому "Карпати" грають на старому стадіоні.

"Я не хочу обговорювати президента "Карпат". Просто побажаю керівникам клубу, щоб вони почали поважати своїх футболістів і тренерів. Знову ж, візьмемо уболівальників. У Львові багато людей, які знаються на футболі, і вони хочуть не тільки боротьби і крові на полі. Вони хочуть бачити футбол і заслуговують сучасної гри. Команда повинна переїхати на новий стадіон, щоб створювати комфорт і вболівальникам, і футболістам. Як так може бути, що в такому невеликому місті є старий стадіон і новий, а команда грає на старому? І все через якісь політичні мотиви. Я вважаю, що це ганьба", - додав екс-тренер "Карпат".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Арена Львів" отримала статус бази олімпійської підготовки.

Зараз ви читаєте новину «"Чому я повинен вчити українську, якщо Димінський сам говорить російською?" - екс-наставник "Карпат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути