пʼятниця, 29 жовтня 2021 21:00

Чому "Шахтар" продовжив контракт зі Степаненком

Чому "Шахтар" продовжив контракт зі Степаненком
Тарас Степаненко проводить в "Шахтарі" 11-й сезон. Фото: ФК "Шахтар"

Півзахисник "Шахтаря" та збірної України 32-річний Тарас Степаненко продовжив контракт із "Шахтарем" до літа 2024 року. Попередня угода завершувалася в кінці поточного сезону.

На перший погляд, виглядає дивним, що вже віковий та не завжди здоровий гравець отримав пролонгацію на два з половиною роки. Останні сезони Степаненко має хронічні проблеми із коліном, які виникають у другій частині сезону, коли накопичується втома. Грати двічі на тиждень йому теж складно.

Новий наставник "гірників" Роберто Де Дзербі не особливо довіряє Тарасу. Італійський наставник ключовим гравцем середини поля бачить бразильця Майкона. Його награвав у парі з Аланом Патріком чи Маркосом Антоніо. Але результат змусив повернутися до перевіреного варіанту зі Степаненком, бо він найбільш надійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Коноплянка завершить кар'єру у 2022 році

Головна причина такого ходу керівництва донеччан - проблема ліміту. "Шахтарю" у матчах чемпіонату складно знайти чотирьох гравців з українським паспортом. Воротарську позицію закриває Андрій Пятов або Анатолій Трубін. В захисті - Микола Матвієнко, який може зіграти в центрі або на фланзі. По інших двох позиціях все складно. Марлос вже віковий та фізично не витримує. Сергію Кривцову за тридцять, він не завжди здоровий та програє конкуренцію. Власне, тому в "Шахтарі" свої шанси почали отримувати молоді гравці - Віктор Корнієнко, Михайло Мидрик, Георгій Судаков, Артем Бондаренко, Данило Сікан. Поки жоден із них не зміг себе зарекомендувати.

У чемпіонату України "Шахтар" має проблему із лімітом

Якби проблем із лімітом не було, то ймовірно, клуб шукав би на цю позицію більш молодого та кваліфікованого гравця, який би міг посилити команду в ЛЧ. В системі донецького клубу поки не проглядається власного гравця на цю позицію. Переможець молодіжного Кубка світу Максим Чех грає за "Маріуполь" і поки більше розчаровує . Данило Ігнатенко не зміг закріпитися в "Ференцвароші" та зараз грає в оренді у "Дніпрі-1".

Питання в тому, чи витримає Степаненко ще два з половиною роки у професійному футболі. Для збірної його позиція теж проблемна. Тому поки відмовитися від виступів зі збірну Тарасу буде дуже складно. Останні два сезони весною Степаненко багато пропускав через проблеми зі здоров'ям. В останньому матчі чемпіонату покинув поле у першому таймі гри у Полтаві проти "Ворскли". На кубковий матч до Одеси навіть не полетів. Тож сумнівно, що Степаненко готовий грати так довго, як потребує цього клуб.


Тарас Степаненко - вихованець запорізького "Металурга". За "Шахтар" виступає із 2010 року.

Провів за "гірників" 352 офіційні матчі. Разом із командою хавбек здобув 22 трофеї – вісім чемпіонств, сім Кубків та сім Суперкубків України.

30 жовтня "Шахтар" проведе матч чемпіонату України проти "Десни". Звіт про гру читайте на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" продовжив контракт зі Степаненком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути