четвер, 13 травня 2021 22:57

Чому "Динамо" виграло Кубок України

Чому "Динамо" виграло Кубок України
Віктор Циганков забив єдиний голо у фіналі. Фото: Instagram.com/viktortsygankov

У фінальному матчі Кубка України "Динамо" мінімально перемогло "Зорю" -1:0. Що потрібно знати про матч у Тернополі?

Віктор Скрипник здивував складом. На лаві запасних опинилося тріо основних форвардів - Олександр Гладкий, Шахаб Захеді, Аллахьяр Сайядманеш - та захисник Жоель Абу Ханна. Мірча Луческу тільки провів ротацію воротарів, довіривши місце у воротах Денису Бойку замість Георгія Бущана.

"Динамо" втратило Віталія Миколенка. Захисник на старті поєдинку зазнав травми руки та не зміг продовжити матч. Вихід Олександра Караваєва залишив Луческу без опції посилення гри.

Динамівці домінували у матчі. Команда Луческу володіла ігровою та територіальною перевагою. "Зоря" діяла другим номером через швидкі контратаки.

Скрипник здивував складом

Віктор Скрипник помилився із тактикою. "Зоря" відмовилася від високого прессингу, спростила життя оборонцям суперників. Заміни також не посилили гру. Фактично за весь матч команда Скрипника нічого гострого не створила біля воріт суперника.

"Динамо" підвела реалізація. Кияни мали свої моменти протягом всієї гри, але не могли забити. Тиск відповідальності за результат призводив до зайвих емоцій.

Неоднозначний матч Віктора Циганкова. Лідер "Динамо" забив переможний гол. Але не реалізував пенальті, який міг зняти всі питання про переможця матчу. Протягом всієї гри був інертний та майже не загострював ситуацію біля воріт суперників.

Заслужена перемога "Динамо". Команда Луческу виглядала сильнішою протягом всього матчу. Кияни могли додати в потрібний момент. Тактичні експерименти Скрипника не пішли на користь команді. В другій половині гри "Зоря" підсіла фізично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер "Динамо" став головним у системі клубу

У поточному сезоні команда Мірчі Луческу здобула всі три внутрішні трофеї – чемпіонат, Кубок та Суперкубок.Кубок України "Динамо" виграло втринадцяте – стільки ж трофеїв у "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" виграло Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути