Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 11:35

Чому "Динамо" підписало лівого захисника з Бразилії

Чому "Динамо" підписало лівого захисника з Бразилії
Сідіклей підписав п'ятирічний контракт з київським "Динамо"

"Динамо" підписало 5-річний контракт із лівим захисником із бразильського "Атлетико Паранаенсе" Сідклеєм. Сума трансферу, за повідомленнями бразильських ЗМІ, становитиме 5 млн євро. Минулий сезон 25-річний гравець провів в оренді у "Корінтіансі".

Це вже другий бразилець-новачок "Динамо" у літній трансферний період. Декілька тижнів тому був підписаний інший бразилець - Че Че із "Корінтіанса". Обидва гравці чітко вписуються в трансферну політику нового головного селекціонера "Динамо" Євгена Краснікова. Ще працюючи в "Металісті", Красніков запрошував не молодих гравців із Бразилії, а вже сформованих, можливо, десь недооцінених, на яких вже не особливо розраховували в їхніх клубах. Вони мають гарну мотивацію та спроможні грати майже без адаптації. Таким шляхом в Харкові пройшли Клейтон Шав'єр, Тайсон, Марлос, Азеведо.
Зараз "Динамо" перебуває на такій стадії, що основну ставку роблять на власних молодих гравців. Але цим футболістам ще не завжди вистачає класу та стабільності. Тому потрібні фахові легіонери, які здатні показати якісний футбол із перших матчів.

Обидва гравці чітко вписуються в трансферну політику нового головного селекціонера "Динамо" Євгена Краснікова

"Сідклей – хороший шульга, навчений підтримувати атаку і досить чіпкий у відборі. Здатен багато бігати без втоми. Готовий грати як класичного латераля, так і флангового захисника європейського типу. Не "зірка", і ніколи таким не був. На мою думку, сильніший за всіх, хто закриває зараз цю позицію в "Динамо", - каже знавець бразильського футболу Роберто Моралес, журналіст.

Позиція лівого захисника є проблемною для "Динамо" вже багато років. Останнім гравцем, який стабільно грав на ній, був ще Андрій Несмачний. Відтоді запрошувалися Маграо, Попов, Тайво, Антунеш, свій шанс мав Макаренко, але ніхто стабільною грою не відрізнявся. В останні сезони тут діяли непрофільні Віда та Морозюк.

В останньому сезоні на цій позиції грав хорват Йосип Піварич. Досвідчений футболіст, якому не потрібен був час на адаптацію. Буквально із перших матчів закріпив за собою місце на лівому фланзі захисту. Обійшовся упродовж сезону без травм, хоча в попередньому клубі, "Динамо" Загреб, не завжди було добре із цим. Проблема в тому, що Піваричу вже 29 років, він припустився серйозної помилки у програному "Шахтареві" фінальному матчі на Кубок України.
Зараз так сталося, що на передсезонних зборах "Динамо" на позиції лівого захисника грає Шабанов. Хоча його місце в центрі захисту. Піварич поки що в збірній. Після Кубку світу йому потрібен буде відпочинок. Миколенко теж пропускає підготовку до сезону, бо перебуває в лавах збірної України, яка готується до фінальної частини Євро для 19-річних у Фінляндії. Враховуючи, що старт сезону близько, треба буде грати у кваліфікації Ліги чемпіонів, то лівий захисник "Динамо" потрібен.

Сильніший за всіх, хто закриває зараз цю позицію в "Динамо"

Тільки потрібно визначитися із іншими гравцями. Щоб не було так, що на одну позицію претендують відразу 3-4 футболісти. Окрім Піваріча та Миколенка, в системі "Динамо" ще є 21-річний Михайличенко та Дубінчак, якому 20. Молоді футболісти повинні розуміти, що їм довіряють, бачать у них перспективу, а не просто тримають для юнацьких чи молодіжних змагань. З іншого боку, найголовніше у футболі - результат. Поки що молодь його дати не може. Можливо, в таких реаліях, молодим футболістам буде варто поїхати в оренду набути досвіду. Виступи Михайличенка та Тимчика в минулому сезоні в складі "Сталі" суттєво збільшили їхній клас. А доля Піварича вже залежатиме від менеджменту клубу. Тримати одночасно на одну Сідіклея та Піваріча – дуже дорого та немає ніякого сенсу.

Важливим моментом для Сідіклея буде адаптація. Сезон починається приблизно за два тижні. Від гравця, за якого заплатили великі гроші, будуть відповідні очікування. Вимоги головного тренера, адаптація в команді, в країні. Все це потрібно буде робити дуже швидко. Якщо Піварич та Вербич легко знайшли спільну мову, то бразильцю потрібно буде вчитися багатьом речам із початку.

"Зараз "Динамо" потребує лівого захисника, який би відповідав критеріям: міг грати відразу та перспективу подальшого розвитку. Клубу слід залучати футболістів, що будуть активом, а не пасивом. Піварич приходив в екстренному порядку як заміна Антунешу. Йосип готовий грати і грає, має кваліфікацію, але у майбутньому перетвориться на пасив через вік. Михайличенко та Дубінчак – перспектива, але вони не готові поки що грати на високому рівні. Тому немає нічого дивного, що "Динамо" знайшло нового лівого захисника. Сідіклей задовольняє всі параметри, якщо "Динамо" хоче заробляти на трансферному ринку", - підсумовує блогер Михайло Смоловий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новачка "Динамо" порівнюють з одним із найкращих гравців у історії "Шахтаря"

Дебютувати за "Динамо" Сідіклей може 21 липня. Того дня підопічні Олександра Хацкевича гратимуть із "Шахтарем" на суперкубок України.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" підписало лівого захисника з Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути