пʼятниця, 15 листопада 2013 15:55

Платіні сказав Путіну, що "чемпіонат СНД" не потрібен

Платіні сказав Путіну, що "чемпіонат СНД" не потрібен
Президент УЄФА Мішель Платіні виступив проти Об'єднаного чемпіонату ФОТО: ria.ru

Чемпіонатам Росії та України не потрібно зливатися в один турнір, адже обидві країни є великими і багатими державами, заявив президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні.

З ідеєю створення регулярного чемпіонату за участю російських та українських команд (Об'єднаного чемпіонату) виступили голова "Газпрому" Олексій Міллер, президенти столичного ПФК ЦСКА Євген Гінер, петербурзького "Зеніту" Олександр Дюков, Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін і голова ради директорів махачкалинського "Анжі" Костянтин Ремчуков.

"Ми думали про допомогу лігам, національним асоціаціям, які через фінансові проблеми не можуть вижити. У Голландії та Бельгії був тест з об'єднаного чемпіонату у жіночому футболі.

Потім виникла ідея об'єднаного чемпіонату Росії та України, який абсолютно не відповідає тому, що ми думали. Хотів би привітати РФС і ФФУ, які сказали: "Ні, нам не потрібно зливатися, ми самостійні". Я зустрічався з Володимиром Путіним у Сочі і сказав: "Вам не потрібно о'бєднуватися, мова йде про країни, в яких є фінансові проблеми. Але це ж не Україна і не Росія. Ви автономні, готові захистити свій футбол".

І зараз немає ніякого рішення про Голландії та Бельгії. Англію і Францію, наприклад, не змусиш провести єдиний чемпіонат. Чого ж разом грати Росії та Україні?" - сказав Платіні.

Зараз ви читаєте новину «Платіні сказав Путіну, що "чемпіонат СНД" не потрібен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути