неділя, 21 квітня 2013 10:39

"Нехай чемпіонат розігрують 12 команд" - Блохін виступив за зменшення клубів в УПЛ

"Нехай чемпіонат розігрують 12 команд" - Блохін виступив за зменшення клубів в УПЛ
Блохін проти Об'єднаної футбольної ліги ФОТО: rsport.ru

Головний тренер київського "Динамо" Олег Блохін заявив, що не поділяє ідею про об'єднання футбольних клубів України і Росії в єдиний чемпіонат, зате вважає необхідним скорочення числа учасників української прем'єр-ліги.

На початку березня загальні збори РФПЛ схвалили створення організаційного комітету Об'єднаної футбольної ліги (ОФЛ). Оргкомітету доручено розробити структуру і регламент ОФЛ, проект календаря та інші необхідні документи, передбачені вимогами української прем'єр-ліги, РФС, ФФУ, УЄФА і ФІФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ФІФА ніколи не підтримає ідею чемпіонату СНД" - Блаттер

Проект передбачає бюджет змагань у розмірі 1 мільярда доларів на рік, при цьому переможець зможе заробити 92,1 мільйона. В даний час і в російській, і в українській прем'єр-лігах виступають по 16 команд.

"Об'єднаний чемпіонат обіцяє великі гроші, але я його не підтримую. Особисто я проти, - заявив Блохін, слова якого наводить офіційний сайт динамівців, на прес-конференції після матчу із "Зорею" (5:0). - У мене багато питань з цього приводу: хто буде грати в Лізі чемпіонів, які команди будуть приймати участь, що буде з українським чемпіонатом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонат СНД може бути вперше проведений вже у 2014-у році

"Я б зробив по-іншому: нехай було б менше команд, зате цікавіше. Наприклад, нехай чемпіонат розігрують 12 команд, а у другому колі перша вісімка розігрувала б чемпіонство, а остання четвірка разом з чотирма лідируючими командами з 1-ї ліги визначали б, хто залишиться, а хто - вилетить. У цьому випадку чемпіонат був би більш насиченим, з великою кількістю хороших ігор, піднявся б його рівень. А зараз тільки й чуєш: в одних води немає, в інших - автобуса, у третіх - грошей. У таких умовах тренувати команду важко, не заздрю хлопцям", - зазначив фахівець.

Кияни після 25 турів займають 2-у сходинку в турнірній таблиці української першості з 53 очками. На рахунку "Металіста", який провів на одну зустріч менше, 52 бали. На команди чекає очна зустріч у Києві 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай чемпіонат розігрують 12 команд" - Блохін виступив за зменшення клубів в УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути