пʼятниця, 12 жовтня 2012 10:56

Платіні дав добро на створення міждержавних чемпіонатів

Платіні дав добро на створення міждержавних чемпіонатів

УЄФА схвалив ідею створення об'єднаних чемпіонатів, в яких гратимуть клуби, що представляють кілька країн, повідомляє хорватське видання Globus.

Першим таким турніром може стати чемпіонат Балканського регіону, в якому візьмуть участь 16 клубів з 8 країн, що представляють держави колишньої Югославії.

Передбачається, що така першість може вперше відбутися вже в 2015 році. 17 та 18 вересня в Будві відбулася зустріч, організована УЄФА, в якій взяли участь представники футбольних асоціацій, а також генеральний секретар і голова УЄФА по взаємодії з органами державної влади Теордор Теодорідіс.

В даний час питання про участь в новій лізі розглядають команди з Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговини, Словенії, Македонії і Чорногорії, а також Угорщини та Болгарії. Президент УЄФА Мішель Платіні вже висловив підтримку новій ідеї.

Варто відзначити, що подібний випадок вже мав місце в історії футболу. Більше десяти років тому обговорювалося питання формування так званої Атлантичної ліги з командами з Нідерландів, Данії, Швеції, Норвегії, Португалії та Бельгії, однак у той час УЄФА виступив категорично проти.

Зараз ви читаєте новину «Платіні дав добро на створення міждержавних чемпіонатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути