субота, 06 жовтня 2007 11:24

Піткамякі визнали найкращим атлетом Європи. Демидюк - 15-й

Фінського метальника списа Теро Піткамякі, 24 роки, визнали найкращим атлетом континенту за версією Європейської федерації легкої атлетики.

Піткамякі провів блискучий сезон, вигравши 14 з 16 змагань, у яких брав участь. Крім перемог на етапах "Золотої ліги" і у Світових легкоатлетичних фіналах ІААФ у нього є також "золото" чемпіонату світу в Осаці.

- Це була моя мрія виграти золоту медаль чемпіонату світу. До метання спису у нашій команді не було жодної нагороди. На мені лежала додаткова відповідальність. До того ж не все виходило в кваліфікації. Через це у фіналі спочатку нервував, але зміг зібратися і перемогти, - сказав Піткамякі після тріумфу в Японії.

Другим за версією Європейської федерації став чемпіон світу та найкращий десятиборець світу цього сезону Роман Шебрле з Чехії. На третьому місці чемпіон світу у метання диска естонець Герд Кантер.

Українець Сергій Демидюк, 25 років, за підсумками голосування 15-й з 30 номінантів. Він обійшов зокрема срібних призерів чемпіонату світу Ярослава Рибакова з Росії (стрибки у висоту) та Романа Месніла з Франції (стрибки з жердиною). Сергій стабільно провів сезон, неодноразово потрапляв до призової трійки на міжнародних змаганнях, переміг на Універсіаді у Бангкоку. Дуже вдало виступив і на чемпіонаті світу в Осаці. Встановивши новий національний рекорд на дистанції 110 метрів з бар"єрами (13.22 секунди), він фінішував шостим, показавши найкращий результат серед європейських бігунів.

www.european-athletics.org

Зараз ви читаєте новину «Піткамякі визнали найкращим атлетом Європи. Демидюк - 15-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути