Ексклюзиви
субота, 13 жовтня 2012 14:51

"Після матчу з Молдовою у роздягальні був розпач" - Тимощук

"Після матчу з Молдовою у роздягальні був розпач" - Тимощук
"Нам вистачило б одного голу, щоб виграти" - Тимощук ФОТО: 2012.football.ua

Капітан збірної України Анатолій Тимощук розчарований нічийний результатом матчу з Молдовою на виїзді. Про це він розповів журналістами після гри.

"Ми нічого не дали створити супернику як у першому таймі так і в другому, - каже Анатолій. - Прикро, що не реалізували свої моменти. У нас були хороші можливості для взяття воріт. Без забитих м'ячів виграти неможливо. Сподіваюсь у наступному матчі буде набагато краще. Нам потрібно набирати очки, щоб виконати поставлене перед нами завдання"

Арифметика не залишає вибору. Тепер збірній треба обов'язково перемагати Чорногорію.

"Так, звісно. Але арифметика також змушувала нас обігрувати Молдову. Ми не виграли. Сподіваюсь із Чорногорією буде зовсім інша ситуація. Наш наступний суперник сильніший від Молдови. Налаштування, самовіддача та якість гри мають бути відповідними. Треба віддати всі сили на футбольному полі для того, щоб досягти результату. "

Вистачить часу на відновлення?

"Сподіваюсь, що так. Не можу сказати, що сьогодні Молдова створила нам багато проблем, тому часу на відновлення має вистачити. Нам потрібно вийти на гру проти Чорногорії з новими силами."

За що можна сьогодні похвалити збірну України?

"За самовіддачу. Ми хотіли перемогти, старалися з усіх сил, боролися на полі. У футболі не завжди результат на користь сильнішої команди."

Можливо збірній не вистачало "накачки" від Блохіна?

"На даний момент Олега Володимировича немає у збірній, тому зараз можна тільки гадати, щоб б могло бути. Нам потрібно працювати у тій ситуації, в якій ми знаходимося і з тими гравцями, які є в обоймі збірної. Деякі наші футболісти отримали травми, на їх місце приїхали інші виконавці. У нас досить сильна збірна. Думаю, ми мали сьогодні перемагати."

До матчу знали, що у збірної Молдови у захисті гратиме 10 футболістів?

"Ми очікували чогось подібного. Майстерність і рівень українських футболістів набагато вища. Молдовани зробили все можливе, щоб відстояти цю нічию. Перед матчем я говорив, що нас чекає важка гра. Я відчував, що нам тут не буде легко."

За рахунок чого ви хотіли перемогти Молдову?

"У нас був план на гру. Відзначу, що у нас непогано працювали фланги, були хороші моменти та стандартні положення. Нам вистачило б одного голу, щоб виграти. Якби ми забили, то Молдова пішла б уперед, відкрилася і намагалася відігратися. Міг би бути інший результат. Якщо згадати матч Молдови з Англією, то англійські футболісти забили швидкий м'яч і практично зробили гру. Сьогодні нам бракувало забитого м'яча."

Ця нічия прирівнюється до поразки?

"Можна і так сказати."

Що тренери сказали після матчу?

"До нас зайшов президент ФФУ Анатолій Коньков. Також перед командою виступив Андрій Баль. Цей результат мало кого влаштовує, звичайно крім молдован. Я розчарований таким підсумком матчу. Але нам треба зараз готуватися до наступного поєдинку."

Чи має ФФУ визначитися з головним тренером до матчу з Чорногорією?

"Я не знаю. У федерації мають роздивитися цю ситуацію — що вони очікують, чому вони очікують. Тому це питання не до мене. Гравцям треба працювати у тій ситуації, яка є на даний момент у нашій команді. І не дивлячись ні на що потрібно досягати результату."

Після матчу у роздягальні був розпач?

"Я думаю, що так. Всі гравці були засмучені результатом".

Наступний матч збірна України зіграє з Чорногорією у Києві 16 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Після матчу з Молдовою у роздягальні був розпач" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути