Ексклюзиви
середа, 21 червня 2017 11:09

Після бою з Льюїсом Кличку наклали на обличчя 60 швів

Після бою з Льюїсом Кличку наклали на обличчя 60 швів
60 швів на обличчі Віталія Кличка - результат бою з Ленноксом Льюїсом. Фото: klitschko-brothers.com

21 червня 2003 року на арені "Staples Center" у Лас-Вегасі, США, відбувся поєдинок за звання чемпіона світу з боксу у надважкій вазі. Билися володар поясу британець Леннокс Льюїс та український претендент Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко першим з українців увійде до Міжнародної зали слави боксу

Рефері зупинив бій у перерві перед сьомим раундом через численні травми на обличчі Кличка і зафіксував перемогу Льюїса технічним нокаутом.

Цього дня Леннокс Льюїс мав битися з Кірком Джонсоном, а Віталій Кличко із Седріком Босвелом. Але незадовго до бою Джонсон травмувався, і Кличко-старший погодився замінити його в бою з чемпіоном WBC. Фаворитом вважався британець у відношенні 4 до 1.

Бій десятиліття видався дуже інтригуючим і багатим на події. Кличко краще виглядав на старті поєдинку, багато влучав жорсткими ударами. В останніх проведених раундах дещо втомився, і Льюїс сам почав акцентовано пробивати. Як би закінчився бій, якби не численні рани на обличчі Кличка – важко судити. На картках усіх суддів після шостого раунду Кличко лідирував з однаковим рахунком - 58:56. Після поєдинку українцеві наклали на обличчя 60 швів.

Бій з Кличком був останнім у кар'єрі легендарного британця. 6 лютого 2004 року він оголосив про завершення кар'єри. Віталій в подальшому неодноразово викликав його провести бій-реванш, але Льюїс не пристав на таку ідею. Кличко 24 квітня 2004 року таки здобув вакантний пояс WBC, нокаутувавши південноафриканця Коррі Сандерса.

Зараз ви читаєте новину «Після бою з Льюїсом Кличку наклали на обличчя 60 швів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути