вівторок, 13 червня 2017 18:15

Віталій Кличко першим з українців увійде до Міжнародної зали слави боксу

Віталій Кличко першим з українців увійде до Міжнародної зали слави боксу
Віталію Кличку надішлють запрошення на церемонію 2018 року

Віталія Кличка приймуть до Міжнародної зали боксерської слави (International Boxing Hall of Fame).

"І Віталій, і Володимир Клички обов'язково стануть членами Міжнародного залу боксерської слави. Віталію Кличку ми відправимо запрошення вже на наступну щорічну церемонію, яка пройде в червні 2018 року. За правилами нашої організації, в Зал слави можуть бути прийняті тільки боксери, які завершили свою активну кар'єру не менше, ніж 5 років тому. Віталій Кличко останній бій проти Мануеля Чарра провів 8 вересня 2012 року. Тобто, його включення в IBHOF наступної церемонії буде не лише логічним, а й правильним кроком з нашого боку", - кажуть в Асоціації боксерських письменників Америки.

Щодо Володимира Кличка, то його поява в Залі слави можлива 2022 року, якщо українець зараз оголосить про завершення своєї боксерської кар'єри.

"Якщо він проведе матч-реванш проти Джошуа, то все залежатиме від того, скільки він ще виходитиме на ринг як чинний боксер. Ми в будь-якому випадку дотримуватимемося нашого правила - боксер включається в Зал слави через 5 років після завершення кар'єри", - підкреслили в IBHOF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко став єдиним українцем у топ-100 найвисокооплачуваніших спортсменів світу

Зал слави і музей боксу розташований у Канастоті, Нью-Йорк, США. Був відкритий 1990 року на честь Кармена Базиліо і Біллі Бакуса - чемпіонів світу, які народилися в Канастоті.

За 27 років цей музей отримав світове визнання. В Міжнародний зал боксерської слави включили Мохаммеда Алі, Майка Тайсона, Джо Луїс, Макса Шмеллінга, Роккі Марчіано, Джо Фрейзера, Джека Демпсі, Оскара де ла Хойю, Джо Кальзаге, Фелікса Тринідада, Ріддіка Боу і багато інших знаменитих боксерів.

Остання церемонія пройшла в Канастоті 11 червня. Черговими членами Міжнародного залу боксерської слави стали легендарний Евандер Холіфілд, чемпіон світу у трьох вагових категоріях мексиканець Марко Антоні Баррера і Джонні Тапіа (посмертно).

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко першим з українців увійде до Міжнародної зали слави боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути