вівторок, 02 березня 2010 09:59

Пішов з життя легендарний футболіст "Чорноморця"

Першого березня на 72-му році життя перестало битися серце одного з найвідоміших футболістів Одеси Василя Москаленка.

Свій шлях у футбол Василь Васильович почав в дитячій команді одеської суконної фабрики. Виступав за завод ім. Ф. Дзержинського, ФШМ, дубль київського "Динамо". У 1956-му дебютував в одеському "Харчовику". З 1958-го по 1962-й захищав кольори СКА (Одеса).

Повернувшись у "Чорноморець" вісім років був визнаним лідером команди "моряків", три роки носив капітанську пов"язку. Василь Москаленко провів у клубі близько 250 ігор чемпіонату і Кубка СРСР і забив 68 м"ячів. В цілому в командах Одеси він зіграв більше 400 матчів, забив 150 голів.

Форварда Москаленка відрізняла висока технічна оснащеність. В його арсеналі був такий унікальний прийом, як удар в падінні через себе. М"яч, забитий у такий спосіб у ворота "Спартака", був визнаний найкращим голом на московських стадіонах у 1969 році.

Після "Чорноморця" Василь Васильович деякий час грав у "Суднобудівнику" (Миколаїв) і "Портовику" (Іллічівськ), працював тренером в аматорських командах, регулярно виходив на поле в матчах ветеранів футболу.

Прощання з Василем Васильовичем Москаленком пройде в середу, 3-го березня, на стадіоні "Спартак" і почнеться в 11 годин. Поховання відбудеться на Таірівському кладовищі.

За матеріалами ФК "Чорноморець"
Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя легендарний футболіст "Чорноморця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути