четвер, 07 листопада 2013 15:49

Підготовка до Євробаскету - 2015 обійдеться Україні в 13 млд гривень

Підготовка до Євробаскету - 2015 обійдеться Україні в 13 млд гривень

Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову соцпрограму підготовки та проведення в Україні фінального турніру Євробаскет-2015. Попередні обсяги фінансування становлять 13,35 мільярда гривень, повідомляє Українська правда.

Відповідну постанову Кабінету міністрів № 793 від 2 жовтня.

З держбюджету для її реалізації буде виділено майже 2,3 мільярда гривень. Зокрема , в 2013 році - 200 млн гривень, у 2014 році - 1,65 млрд гривень, у 2015 році - 452 млн гривень).

При цьому, 3,79 млрд гривень планується залучити з інших джерел. У тому числі, під державні гарантії.

Передбачається, що місцевими бюджетами буде виділено на підготовку до турніру 25,5 млн грн. При цьому залучать ще 1,75 млрд гривень (у т. ч. під держгарантії).

За рахунок інших джерел фінансування планується залучити ще 5,49 млрд грн.

Сама програма, зокрема, передбачає будівництво семи багатофункціональних спортивних арен у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі та Харкові.

Крім того, передбачається розвиток транспортної інфраструктури приймаючих чемпіонат міст. Зокрема, аеропортів Дніпропетровська і Одеси.

Згідно з документом, замовником програми з боку держави виступає Укрєвроінфрапроект, керівником - глава відомства. В якості виконавців будуть виступати центральні та місцеві органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та госпсуб'єкти.

Нагадаємо, що відповідно до угоди, яка підписана в жовтні 2013 року, між United Basketball Investments ( UBI ) і Федерацією Баскетболу України ( ФБУ ) , матчі Євробаскету - 2015 приймуть всі арени UBI : у Києві (Голосіївський пр -кт , 6) , Одесі ( вул. Чорноморського Козацтва , 72) , Дніпропетровську ( вул. Набережній Перемоги, 3-10) та Львові ( вул. Кульпарківська , 226г).

Зараз ви читаєте новину «Підготовка до Євробаскету - 2015 обійдеться Україні в 13 млд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути