середа, 02 січня 2019 11:09

Першим чемпіоном світу з боксу став уродженець України

 

2 січня 1925 року на знаменитій арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, уродженець Києва, американський боксер Луїс "Кід" Каплан переміг технічним нокаутом в дев'ятому раунді американця Денні Крамера і став чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів у напівлегкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уродженець Києва став чемпіоном світу у другій ваговій категорії

Невеликим фаворитом перед боєм за вакантний чемпіонський титул вважався Каплан – у співвідношенні 6 до 5-ти. Але поєдинок показав, що він значно сильніший за суперника. Екс-киянин вигравав кожен раунд. Після шостого раунду суперник був добряче побитий і з розпухлим правим оком. Бій набув відверто одностороннього характеру. У натовпі вимагали щоб рефері зупинив побиття. В підсумку у дев'ятому раунді з кута Крамера викинули рушничок.

Після трьох успішних захистів титулу, у 1926 році Каплан залишив його вакантним і перейшов у наступну – легку - вагову категорію. Луїса називали некоронованим чемпіоном легкої ваги, тому що провідні боксери цієї категорії відмовлялися з ним боксувати.

Уродженець Києва провів 144 офіційно санкціонованих поєдинки, з яких виграв 108

Луїс "Кід" Каплан народився 15 жовтня 1901 року в Києві. У п'ятирічному віці він з сім'єю емігрував у США. За 15 років професійної кар'єри Каплан провів 144 офіційно санкціонованих поєдинки, з яких виграв 108, програв 23 і 13 закінчив унічию. У 2003 році його було введено у Міжнародну залу боксерської слави. Помер Луїс 1970-го у віці 69 років.

Зараз ви читаєте новину «Першим чемпіоном світу з боксу став уродженець України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути