середа, 11 травня 2022 23:43

Перший матч за пів року. Збірна України обіграла "Боруссію" в спарингу
5

У середу, 11 травня, національна збірна України з футболу нарешті змогла зіграти свій перший матч 2022 року. Вторгнення російських загарбників внесло великі зміни як у нашій країні, так і у футболі зокрема. Команда не змогла зібратися в березні на стикові поєдинки кваліфікації до Чемпіонату світу-2022.

Лише у квітні "Динамо" та "Шахтарю" вдалося виїхати за кордон, де наші клуби провели серію благодійних товариських зустрічей. Саме так футболісти з вітчизняного чемпіонату готувалися до збору головної команди, що розпочався в перших числах травня.

Наразі під керівництвом Олександра Петракова в Словенії працюють футболісти з чемпіонату України. Легіонери прибуватимуть до збірної з європейських клубів у різні дати. Залежатиме все від того, коли європейські першості будуть закінчуватися.

Першим суперником збірної України у травневих спарингах стала "Боруссія" з Менхенгладбаха. Матч відбувався на домашньому стадіоні німецького клубу. Наші футболісти вийшли на сьогоднішній поєдинок у спеціальних футболках, на яких написані населені пункти, що найбільше постраждали через військову агресії Росії.

Гімн України перед зустріччю виконала Христина Соловій. Дехто з глядачів на трибунах не зміг стримати сльози... Після цього всі футболісти сфотографувалися з банером "Stop war" ("Зупиніть війну"). А стартовий свисток дав український рефері Денис Шурман.

Футболісти збірної України та "Боруссії" М перед товариським матчем
Фото: скріншот з відео
Футболісти збірної України та "Боруссії" М перед товариським матчем
Футболісти збірної України та "Боруссії" М перед товариським матчем
Футболісти збірної України перед товариським матчем із "Боруссією" М
Спеціальна форму, в якій збірна України зіграла товариський матч із "Боруссією" М

Наша збірна була активнішою на старті поєдинку. А перший же момент завершився взяттям воріт. Михайло Мудрик отримав передачу на хід від Миколи Шапаренка, випередив захисника та прокинув м'яч повз воротаря, котрий вийшов далеко з воріт. Після цього півзахисникові потрібно було просто влучити у порожні ворота. Це - перший гол Мудрика за головну збірну та перший гол національної команди цього року.

"Боруссія" доволі швидко відігралася. Грубо обрізався поблизу власного штрафного майданчика Юхим Конопля. Конор Носс перехопив м'яч, вийшов на Георгія Бущана та пробив повз голкіпера - 1:1. Перед тим команди обмінялися ударами здалеку, з якими впоралися воротарі. У складі України пробивав Мудрик.

На 15-й хв. Мудрик видряпав м'яч у двох захисників і прострілив на дальню стійку. Шапаренко, мабуть, уже бачив, як забиває. Проте оборонець у падінні вибив м'яч на кутовий.

У середині тайму "Боруссія" забила вдруге, однак боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши положення поза грою. Також команди обмінялися дальніми неточними ударами. Темп дещо знизився, якщо порівнювати зі стартовими хвилинами.

У компенсований час "синьо-жовті" мали чудову нагоду знову вийти вперед. Мудрик показав свою техніку та точним пасом вивів Шапаренка на "побачення" з воротарем. Микола вирішив пробити в один дотик у ближній кут. Янн Зоммер дістав м'яч рукою та врятував свою команду, виправившись за помилку під час першого пропущеного голу.

Мудрик продовжував демонствувати свою техніку і на початку другого тайму. Двічі Михайло сміливо йшов проти захисників, проходив їх і прострілював на партнерів. Правда, до ударів справа не доходила, а в другому епізоді оборонець фактично вибив м'яч із порожніх воріт.

У другій половині зустрічі Петраков зробив кілька перестановок, через що гра збірної дещо змінилася. Наприклад, Микола Матвієнко й Ілля Забарний активно підключалися до атак на флангах. Наша команда володіла інціативою, проте до небезпеки біля воріт "Боруссії" доходило рідко. Можна пригадати лише дальній удар Сергія Сидорчука. Можливо, для нашого наставника було важливо саме взаєморозуміння підопічних.

На 72-й хв. "Боруссія" пробачила українців після чергової помилки в захисті. Цього разу обрізався Валерій Бондар. Удару із забійної позиції в підсумку завдавав Кінан Беннеттс. М'яч пролетів далеко над воротами.

Був у збірної України шанс після однієї з подач кутового. Після невеличкого рикошету м'яч прилетів на дальню стійку, де Бондар пробив неточно. Зате забив ще один дебютант "синьо-жовтих". Денис Гармаш скинув м'яч під удар Олександру Піхальонку, і той з-під захисників з-за меж штрафного майданчика поцілив точно повз воротаря - 2:1.

Наприкінці матчу команди обмінялися моментами. Відмінно зіграли воротарі. Варто зазначити, що за "синьо-жовтих" у другому таймі у воротах відіграв Дмитро Різник. Зрештою, голів більше не було, і національна збірна України здобула перемогу над "Боруссією" з Менхенгладбаха.

17 травня збірна проведе товариську зустріч з італійським клубом "Емполі", а 18-го - з хорватською "Рієкою".

Також є домовленості про ще два спаринги, однак суперники поки не називаються.

Для збірної України це був перший матч за майже пів року. Востаннє до сьогодні "синьо-жовті" грали ще 16 листопада минулого року проти Боснії та Герцеґовини.

Наша команда готується до стикового матчу відбору ЧС-2022 із Шотландією, який відбудеться 1 червня.

Зараз ви читаєте новину «Перший матч за пів року. Збірна України обіграла "Боруссію" в спарингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути