неділя, 06 травня 2018 18:45

Переніс крововилив у мозок - відомо про стан здоров'я Алекса Фергюсона

Легендарного тренера Алекса Фергюсона після втрати свідомості доставили в госпіталь Макклсфілд, звідки його з поліцейським ескортом перевезли в Королівський госпіталь Солфорда. Там йому зробили операцію, яка, за заявою "МЮ", пройшла дуже успішно. Фергюсон залишається у відділенні інтенсивної терапії.

Фергюсону діагностували субарахноїдальний крововилив (САК). Це вид інсульту, викликаний крововиливом у простір між оболонками головного мозку. В останні роки ефективність лікування САК збільшилася, однак захворювання залишається дуже небезпечним і вимагає швидкого медичного втручання і тривалого періоду реабілітації.

За різними даними, близько 40% пацієнтів з САК помирає протягом місяця, близько половини - протягом півроку. Похилий вік (Фергюсону - 76) ще більше ускладнює ситуацію. При цьому повністю відновлюються всього 20-25% хворих, у решти зберігаються проблеми з пересуванням, чутливістю, мовою, зором, пам'яттю.

Будівля госпіталю Hope, в якому оперували сера Алекса, було побудовано в 2010 році за 200 млн фунтів. У церемонії відкриття брав участь Фергюсон, який заклав камінь в фасад будівлі і виголосив урочисту промову.

В останні роки ефективність лікування САК збільшилася, однак захворювання залишається дуже небезпечним і вимагає швидкого медичного втручання і тривалого періоду реабілітації


Крім Венгера і "МЮ" одужання Алексу Фергюсону побажали "Арсенал", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Челсі", "Валенсія", ла ліга, НБА, Девід Бекхем, Едвін ван дер Сар, Уейн Руні, Кріштіану Роналду , Венсан Компані, Гарі Лінекер, Тьєррі Анрі, Месут Озіл, Майкл Каррік, майже всі гравці "МЮ" і багато інших.
Лише тиждень тому Фергюсон був на матчі "МЮ" з "Арсеналом" і вручив подарунок Арсену Венгеру, який закінчує роботу з "Арсеналом". Тепер Венгер став одним з багатьох, хто публічно підтримав Фергюсона і його сім'ю. "Я вірю, що його сильний характер допоможе йому вибратися дуже швидко", - сказав француз.У госпіталі в момент операції поруч з Фергюсоном серед інших близьких була його дружина Кеті (вони одружилися в 1966-му) і син Даррен, тренер клубу Ліги 1 "Донкастер". Через хворобу батька він не зміг бути присутнім на матчі своєї команди в останньому турі сезону. У Алекса і Кеті ще два сини - Марк і Джейсон.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарний тренер Фергюсон переніс важку операцію і перебуває в лікарні

76-річний фахівець керував "Манчестер Юнайтед" упродовж 27 років.

Зараз ви читаєте новину «Переніс крововилив у мозок - відомо про стан здоров'я Алекса Фергюсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути